Οι ελληνικές σειρές επιστρέφουν στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Αυτή είναι η είδηση που προκύπτει από την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διευθυντής προγράμματος του σταθμού Γιάννης Λάτσιος το μεσημέρι της Τετάρτης. Δύο καθημερινά, δύο κωμωδίες και ένα δραματικό σίριαλ είναι το μενού της ελληνικής μυθοπλασίας για αρχή καθώς όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Λάτσιος έρχονται κι άλλες. Επιπλέον, το κανάλι εξαργυρώνοντας τις επιτυχίες των προηγούμενων ετών διατηρεί στο πρόγραμμά του όλα όσα κατάφεραν να φτάσουν και να ξεπεράσουν τον μέσο όρο τηλεθέασης εμπλουτίζοντάς τα.

Αναλυτικά από τον Οκτώβριο επιστρέφουν στις οθόνες το «Πρωινό ΑΝΤ1» με τον Γιώργο Παπαδάκη και «Το Πρωινό» με τους Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά καθώς η πορεία τους κρίθηκε ως ιδιαίτερα επιτυχημένη. Οι επαναλήψεις θα καλύψουν το μεγαλύτερο κομμάτι του μεσημεριού ενώ στην θέση του lead in παραμένει το «Μπρούσκο». Αυτό που θα αλλάξει σημαντικά είναι το prime time του σταθμού. Κι αυτό διότι όπως τόνισε ο διευθυντής προγράμματος πέρυσι το κανάλι δεν επένδυσε στη ζώνη 21.00 – 23.00 κάτι που άμεσα θα αλλάξει. Για του λόγου το αληθές καθημερινά στις 21.00 θα προβάλλεται η νέα καθημερινή σειρά «Συμμαθητές» (Graduados) διά χειρός Βασίλη Θωμόπουλου με καστ τους Παύλο Χαϊκάλη, Μάριο Αθανασίου, Μαριάννα Τουμασάτου, Κρατερό Κατσούλη κ.ά. Οι «Τρίχες» του Αλέξανδρου Ρήγα με τους Βασιλική Ανδρίτσου και Νίκο Μουτσινά ξεπέρασαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τους προηγούμενους μήνες και ξεκινούν από τις 24 Ιουλίου τα γυρίσματα και θα προβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα. Αλλη μία κωμική σειρά έρχεται να ενταχθεί στο prime time. Πρόκειται για το «Τurkish for beginners» το οποίο ακόμη δεν έχει ελληνικό τίτλο. Η δραματική σειρά «Εκδρομή» είναι έτοιμη και αυτή και μάλιστα με στόχο να πουληθεί και σε χώρες του εξωτερικού κάτι που όπως επιβεβαίωσε ο Γ. Λάτσιος βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο.
Συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους οι σατιρικές εκπομπές «Ράδιο Αρβύλα», και «Ολα» αλλά και τα επιτυχημένα σόου «The Voice», «Dancing with the stars», «Your face sounds familiar» ενώ εντάσσεται και το νέο «Splash». Τα «Καρντάσιανς» θα μεταδίδονται πλέον ζωντανά ενώ σε συζητήσεις βρίσκεται ο σταθμός με τη Ναταλία Γερμανού καθώς ακόμη δεν είναι ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο θα συνεχιστεί η συνεργασία τους. Στόχος του καναλιού είναι να προβληθούν οι εκπομπές «Ζόρικα επαγγέλματα» αλλά και οι «Ηρωες».
Αναβολή παίρνει προς το παρόν η προβολή του «The Voice kids» καθώς υπάρχουν αφενός εκκρεμότητες αφετέρου το κανάλι λαμβάνει υπόψιν του τις μέχρι τώρα αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί λόγω συμμετοχής ανηλίκων. Στο περιθώριο των ανακοινώσεων ο κ. Γιάννης Λάτσιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα κυκλοφόρησαν στον Τύπο και έκαναν λόγο για ενδεχόμενη συνεργασία του σταθμού με τους Ελεονώρα Μελέτη και Νίκο Μουτσινά. Σύμφωνα με τα όσα είπε λοιπόν κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν υφίσταται ως συγκεκριμένο πλάνο.