Τρίτη 22.4

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΤΣΕΛΣΙ
Novasports 2, 21.45
Ο πρώτος μεγάλος ημιτελικός για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί απόψε στη Μαδρίτη. Μεγάλο το ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για δύο πολύ δυνατές ομάδες.
Ξένες ταινίες

Η μάσκα (The mask)
STAR, 22.00
Μια μαγική μάσκα τροποποιεί ριζικά τη ζωή ενός συνεσταλμένου τραπεζικού υπαλλήλου, που φορώντας την μετατρέπεται σε εκδικητή της νύχτας! Σινέ – κόμιξ του Τσακ Ράσελ, έκαναν δημοφιλές και εκτός Αμερικής το αλλοπρόσαλλο χιούμορ του ηθοποιού Τζιμ Κάρεϊ. Η αποψινή ταινία ακολουθήθηκε από μια μετριότατη «συνέχεια» (χωρίς τον Κάρεϊ) που υπήρξε παταγώδης αποτυχία. (HΠΑ, 1994, 90′)
The social network
MEGA, 22.30
Η υπερεπιτυχημένη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook είναι η αφορμή και όχι το ίδιο το θέμα της ταινίας του Ντέιβιντ Φίντσερ. Ουσιαστική υπόθεση, εδώ, η πρωτιά, ο Νο 1 κανόνας του καπιταλιστικού συστήματος. Πρώτος ίσον καλύτερος. Η επιτυχία του Facebook κάνει τον ιδρυτή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Τζέσι Αϊζενμπεργκ) δισεκατομμυριούχο αλλά ταυτόχρονα τον φέρνει αντιμέτωπο με όλους όσοι υποστηρίζουν ότι τους «πούλησε» για να φανεί εκείνος και μόνο εκείνος. Ο Φίντσερ γύρισε μια χαμηλοφωτισμένη ταινία, εσωτερικών κυρίως χώρων, δίνοντας έμφαση στους διαλόγους που αναφέρονται στο παρασκήνιο της όλης υπόθεσης. Προτάθηκε για οκτώ Οσκαρ και κέρδισε τρία (σενάριο, μουσική και μοντάζ). (ΗΠΑ, 2010, 125′)