ΣΕΙΡΑ

«The Bible»
ΑΝΤ1, 22.45
Το δεκάωρο επικό docudrama θρησκευτικού περιεχομένου βασίζεται στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει με εμπεριστατωμένες περιγραφές τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του Ιησού. Από τη Γένεση ως την Αποκάλυψη, όλα τα γεγονότα παρουσιάζονται μέσα από μια λεπτομερή και ολοκληρωμένη αφήγηση, με τις πρώτες πέντε ώρες της σειράς να καλύπτουν γεγονότα που αναγράφονται στην Παλαιά Διαθήκη και τις υπόλοιπες πέντε στην Καινή Διαθήκη.
ΤΑΙΝΙΕΣ



Εριν Μπρόκοβιτς


(Erin Brockovitch)
MEGA, 11.15


Κοινωνική ταινία «δικαστικού περιεχομένου» του Στίβεν Σόντερμπεργκ, με την Τζούλια Ρόμπερτς (βραβείο Οσκαρ Α’ ρόλου) ως δις διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών η οποία προσλαμβάνεται για «δουλειές του ποδαριού» από έναν έμπειρο δικηγόρο (Αλμπερτ Φίνεϊ) και αποδεικνύεται καλύτερη και από τους αποφοίτους του Χάρβαρντ! (ΗΠΑ, 1999, 125′)
Μπεν Χουρ


(Ben Hur)
STAR, 15.30


Την εποχή που η Ρώμη ήταν Μητέρα Πόλις του κόσμου, ένας Εβραίος, ο Μπεν Χουρ (Τσάρλτον Ιστον), κατορθώνει να επιβιώσει ως μονομάχος. Το θρυλικό έπος του Γουίλιαμ Γουάιλερ, βραβευμένο με 11 Οσκαρ, δεν θα μπορούσε να λείπει από το πάνελ των θρησκευτικών ταινιών αυτής της περιόδου. (ΗΠΑ, 1959, 202′)
Νύφες


ΜEGA, 21.15


Κάτι λιγότερο από μήνα διαρκεί το ταξίδι των μελλοντικών νυφών από τη Σμύρνη προς τη Νέα Υόρκη, όπου εν έτει 1922 τις περιμένουν έλληνες γαμπροί. Στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού ο Παντελής Βούλγαρης κινείται αναγνωριστικά, για να φορτσάρει στο τελευταίο 20λεπτο κάνοντας αυτό που ανέκαθεν έκανε καλά. Αφουγκράζεται ψιθύρους, δημιουργεί συγκίνηση ζουμάροντας στα υγρά μάτια της Βικτώριας Χαραλαμπίδου και του Ντέιμιεν Λούις και αφήνει τη σιωπή να μιλήσει. (Ελλάδα / ΗΠΑ, 2004, 119′)

HeliosPlus