Μια σχέση στοργής
(The blind side)
STAR, 21.00
Στην ταινία του Τζον Λι Χάνκοκ η Σάντρα Μπούλοκ υποδύεται την πλουσία του αμερικανικού Νότου που λαμβάνει υπό την προστασία της έναν μαύρο έφηβο (Κουίντον Ααρον), ταλέντο στο αμερικανικό φούτμπολ. Κοινωνικά μηνύματα αντιρατσιστικών διαθέσεων στην εποχή του Μπαράκ Ομπάμα σημαίνουν Οσκαρ και αυτό ακριβώς κέρδισε η Μπούλοκ στον ρόλο της κεντρικής ηρωίδας μιας ταινίας που ποτέ δεν προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες. (ΗΠΑ, 2009, 115′)
Τζούλι και Τζούλια
(Julie & Julia)
ΜΕGA, 21.15
Moιρασμένη σε δυο σκέλη παράλληλης δράσης σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, η ευχάριστη αυτή κομεντί της Νόρα Εφρον, παρμένη από αληθινή ιστορία, αναφέρεται στην απόπειρα μιας νεαρής εργαζόμενης νοικοκυράς (Εϊμι Ανταμς) να κάνει «κάτι άλλο» στη ζωή της με το να φτιάξει ένα blog μαγειρικής όπου καταγράφει τις εμπειρίες της ακολουθώντας τις συνταγές μαγειρικής μιας διάσημης μαγείρισσας, της Τζούλια Τσάιλντ (Μέριλ Στριπ –υποψήφια για το Οσκαρ α’ γυναικείου ρόλου). Παράλληλα βλέπουμε πώς η ίδια η Τσάιλντ μυήθηκε στη μαγειρική όταν στη δεκαετία του ’60 βρισκόταν στο Παρίσι με τον διπλωμάτη σύζυγό της (Στάνλεϊ Τούτσι). (ΗΠΑ, 2009, 109′)
Πέραν πάσης υποψίας
(Beyond a reasonable doubt)
STAR, 22.00
Πεπεισμένος ότι ο εισαγγελέας του Λος Αντζελες (Μάικλ Ντάγκλας) είναι διεφθαρμένος, ένας νεαρός ρεπόρτερ (Τζέσι Μέτκαλφ) αποφασίζει να τον παγιδέψει, βάζοντας τον εαυτό του στη θέση του βασικού υπόπτου μιας δολοφονίας. Οταν όμως ο έλεγχος χάνεται, ο νεαρός θα βρεθεί εκτεθειμένος με μόνο στήριγμα τη βοηθό (Αμπερ Τάμπλιν) του εισαγγελέα. Η αστυνομική πλοκή έχει τεράστιο ενδιαφέρον αλλά το φιλμ χωλαίνει από την επίπεδη σκηνοθεσία του Πίτερ Χάιαμς. Για την τηλεόραση πάντως είναι μια χαρά. (ΗΠΑ, 2009, 96′)

HeliosPlus