ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ
Novasports 2, 21.45
Ντέρμπι αιωνίων στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας αυτή τη φορά. Αγωνία τόσο για την πρόκριση όσο και για την κατάταξη και των δύο ομάδων, οι οποίες βρίσκονται σε καλή φόρμα.

ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ
Celebrity game show
Mega, 23.30
Ενα από τα ωραιότερα ελληνικά τηλεπαιχνίδια με εξαιρετική παρουσιάστρια τη Σμαράγδα Καρύδη και καλεσμένους από τον χώρο του θεάματος. Οι δύο ομάδες ανταγωνίζονται σε επίπεδο απλών γνώσεων. Διασκεδαστικό και χαριτωμένο.
ΤΑΙΝΙΕΣ
Colombiana
STAR, 22.00
Οι περιπέτειες μιας κολομβιανής επαγγελματίου δολοφόνου (Ζόε Σαλντάνα) που κατά βάθος το μόνο που θέλει είναι να εκδικηθεί τον θάνατο των γονιών της. Σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν. (ΗΠΑ / Γαλλία, 2011, 103′)
Η γέφυρα του ποταμού Κβάι
(The bridge on the river Kwai)
MEGA, 01.00
Ο ιάπωνας διοικητής ενός στρατοπέδου αιχμαλώτων στη Βιρμανία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πείθει τον βρετανό αρχηγό των αιχμαλώτων να αναλάβει το χτίσιμο μιας σημαντικής για τους Ιάπωνες γέφυρας την οποία οι Σύμμαχοι θα θελήσουν να καταστρέψουν. Η κλασική πολεμική περιπέτεια του Ντέιβιντ Λιν, με τον Αλεκ Γκίνες θαυμάσιο στον ρόλο του ματαιόδοξου βρετανού αξιωματικού που άθελά του υποκύπτει στο πρόσταγμα του ιάπωνα εχθρού (Σεσούα Χαγιακάουα), ενώ βρίσκεται έγκλειστος σε στρατόπεδο αιχμαλώτων. Ενας πραγματικά έξοχος συνδυασμός επικής περιπέτειας και ψυχολογικού δράματος σε μια ταινία τιμημένη με έξι Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία τα καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου (Πιερ Μπουλ, Καρλ Φόρμαν, Μάικλ Γουίλσον) και Α’ ανδρικού ρόλου (Γκίνες). (Αγγλία, 1957, 160′)

HeliosPlus