Η 6η Απριλίου πλησιάζει και τα εκατομμύρια των φανατικών θεατών μιας από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης, του «Game of thrones», αναμένουν εναγωνίως την πρεμιέρα του τέταρτου κύκλου –στην Ελλάδα θα γίνει δύο ημέρες μετά, στις 8 Απριλίου, μέσα από τα κανάλια Novacinema. Στο μεταξύ η διάσημη φωτογράφος Ανι Λίμποβιτς φωτογράφισε με τον μοναδικό τρόπο της τους πρωταγωνιστές της σειράς για το «Vanity Fair» που κυκλοφόρησε στις 13 Μαρτίου. Την ίδια πάνω-κάτω περίοδο δόθηκε στη δημοσιότητα ένα νέο βιντεοκλίπ (http://www.youtube.com/watch?v=Z1Y_qhzxn2c).
Λίγο αργότερα, πάντα στο YouTube, ανέβηκε ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό βίντεο: το υπογράφει ο fan της σειράς «Melodsheep», ο οποίος με τη βοήθεια της τεχνολογίας μετέτρεψε το σίριαλ σε μιούζικαλ και έκανε τις ατάκες που είχαν εκφωνήσει οι ηθοποιοί σε διάφορες σκηνές να ακούγονται ως τραγούδι: http://www.youtube.com/watch?v=RMvt13PtV5I. Καλή διαφήμιση!
Από την πλευρά του HBO, του καναλιού που προβάλλει το «Game of thrones», η διαφήμιση συνεχίζεται μέσα από την καλοστημένη ιστοσελίδα http://www.hbo.com/game-of-thrones#/ με φωτογραφίες, ειδήσεις, παραλειπόμενα από τα γυρίσματα, καθώς και την ενότητα «Beautiful Death» όπου προβάλλονται «οι πιο φημισμένοι θάνατοι» από τους προηγούμενους κύκλους της σειράς.
Ενδεικτικά της τεράστιας επιτυχίας του σίριαλ είναι πάντα τα νούμερα: 2.220.000 θεατές για το πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, 3.040.000 για το τελευταίο, 3.860.000 για το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου 4.200.000 για το τελευταίο, 4.370.000 θεατές για το πρώτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου, 5.390.000 για το τελευταίο. Αυτά μόνο στις ΗΠΑ, καθώς η σειρά παίζεται σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Δημοσιεύτηκε στο Helios Plus στις 27 Μαρτίου 2014

HeliosPlus