Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τα γεγονότα στην ΕΡΤ καταθέτουν την Τρίτη τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κωνσταντοπούλου, Παπαλάμπρου, Στρατούλης) και η Ραχήλ Μακρή από του ΑΝΕΛ.

Και οι τέσσερις ήταν αυτόπτες μάρτυρες. Τη Δευτέρα επισκέφτηκαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στην οποία ανέπτυξαν τα επιχειρήματα τους στην κατεύθυνση της παρέμβασης του ανωτάτου δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες επί μιάμιση ώρα οι βουλευτές κατήγγειλαν στην εισαγγελέα ότι είναι θύματα προπηλακισμού από αστυνομικούς έξω από το ραδιομέγαρο, το Σάββατο, και ζητούσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση η βουλευτής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την ενημέρωση «οι δικαστικές αρχές πρέπει να έρθουν προ των ευθυνών των». Η βουλευτής τόνισε ότι κατά τη συνάντησή της με την εισαγγελέα αναφέρθηκε σε «αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα» τα οποία διαπράχθηκαν, μαγνητοσκοπήθηκαν, διαπιστώθηκαν και δημοσίως καταγγέλθηκαν.

Η κυρία Μακρή ως «αυτόπτης μάρτυρας», όπως είπε, βεβαιώνει τον προπηλακισμό της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Κουτζαμάνη δήλωσε ότι «δεν είδε δελτία ειδήσεων, ούτε έχει υπόψη της τις συγκεκριμένες σκηνές στην Αγ. Παρασκευή».