Τη δική της απάντηση δίνει η ΠΟΣΠΕΡΤ σε όσα είπε πρόσφατα ο υφυπουργός κ Παντελής Καψής απαντώντας στην ερώτηση που είχαν κάνει στη Βουλή 32 βουλευτές της ΝΔ, με την οποία ζητούσαν εμμέσως πλην σαφώς την εισαγγελική επέμβαση για την εκκένωση της Αγίας Παρασκευής. Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διορθώσει «το λάθος του κλεισίματος της ΕΡΤ με αλυσίδα νέων λαθών».

Όσον αφορά στις υποχρεώσεις της ΕΡΤ (κινηματογραφιστές, εταιρείες παραγωγής , κλπ) η ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνει ότι «η ευθύνη για τη μη εκπλήρωση βαρύνει αποκλειστικά» την κυβέρνηση. «Σε όλες τις συναντήσεις με τον κ. Καψή και εξωδίκως από τις 16 Ιουλίου έχουμε ζητήσει να έρθουν να παραλάβουν όλα τα στοιχεία που σήμερα υποστηρίζουν ότι τους λείπουν. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι τα στοιχεία τα έχουν και δεν τα χρησιμοποιούν γιατί έτσι τους βολεύει προκειμένου να μην καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους και να λοιδορούν τον αγώνα των εργαζομένων επιχειρώντας ανεπιτυχώς να τους θέσουν απέναντί μας κοινωνικές ομάδες και επαγγελματίες» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει ότι οι «μόνες δολιοφθορές στα κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ είναι αυτές που προκάλεσαν οι ιδιώτες τεχνικοί που πραγματοποιούν καταδρομικές επιχειρήσεις στα βουνά της Ελλάδας κατ’ εντολήν του Υπ. Οικονομικών. Ο κ. Καψής επιχειρεί να μετακυλήσει τις ευθύνες του ιδίου και της κυβέρνησης για το γεγονός ότι μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού εξακολουθεί να βλέπει μαύρο στις οθόνες του, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που επί 4 και πλέον μήνες, περιφρουρούν και διαφυλάττουν την δημόσια περιουσία των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ».