Ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου η στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης με την ανακοίνωση των 2.000 προσλήψεων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 589 άτομα από όλες τις ειδικότητες και ως ότου γίνει δυνατόν η Δ.Τ. να εκπέμψει από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής.

Ακολούθως, για την συμπλήρωση των υπόλοιπων 1.500 θέσεων θα αξιοποιηθούν οι αιτήσεις που θα υποβληθούν. Οι ενδιαφερόμενοι , δηλαδή, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν ξανά αιτήσεις. Αυτό ισχύει και για την Θεσσαλονίκη όπου οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν όταν γίνει δυνατή η αξιοποίηση των εκεί εγκαταστάσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους από την Δευτέρα το απόγευμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών.

Εδώ μπορείτε να δείτε την προκήρυξη του υπουργείου Οικονομικών για τις προσλήψει.

Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

Για «καινοτομία» κάνει λόγο η ΠΟΣΠΕΡΤ σε σχετικά ανακοίνωσή της απαντώντας στην κίνηση της κυβέρνησης να προκηρύξει προσλήψεις στον ενδιάμεσο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Στηλιτεύει το γεγονός ότι «το υπουργείο Οικονομικών γίνεται ιδιοκτήτης και διαχειριστής Μέσων Ενημέρωσης» όπως και ότι το πρόγραμμα θα εκπορεύεται απευθείας από την κυβέρνηση, γι’ αυτό μιλάει για «οπισθοδρόμηση τεσσάρων δεκαετιών στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι» και για «πρόχειρο οργανόγραμμα».

Αναφερόμενοι σε σχεδιασμούς «δεύτερης φάσης», οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ μιλούν για «μετακόμιση» σε κρατικό «έδαφος» (Γενική Γραμματεία Τύπου και Κατεχάκη) ώστε η κυβέρνηση «να υλοποιήσει ένα σχέδιο εκβιασμού της κοινωνίας και των εργαζομένων της ΕΡΤ. Αυτό θα αποτελέσει και την κορύφωση της επίθεσης ενάντια στο δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και του Πολιτισμού».

Επιτίθενται στην κυβέρνηση που δείχνει «σπουδή να στήσει σκηνικό εμφυλίου μεταξύ των εργαζομένων που αγωνιούν» και καταλήγουν: «Οι μάσκες έπεσαν. Ποτέ δεν ήταν ζητούμενο η λύση. Το μόνο που αναζητούσε η κυβέρνηση είναι να σταματήσει η ΕΡΤ να εκπέμπει το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα […] και να “εκδικηθεί” τους εργαζόμενους της ΕΡΤ».