Το ελληνόφωνο καλωδιακό κανάλι New Greek TV (NGTV) εκπέμπει από την Αστόρια στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης και της ευρύτερης περιοχής. Αποτελεί αγαπημένη επιλογή για χιλιάδες ελληνοαμερικανικές οικογένειες, καθώς εκτός από μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αποτελεί και ένα κοινωνικό δίκτυο που φέρνει κοντά τους ομογενείς που ζουν στην ευρύτερη περιφέρεια της αμερικανικής μεγαλούπολης.
Οι συνδρομητές του καναλιού, το οποίο εκπέμπει από το «μπουκέτο» της Time Warner, ξεπερνούν τις 15.000, αλλά από τις 24.00 ως τις 14.00 μπορεί να το βλέπει οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως συνδρομής.
Το New Greek TV αποτελεί συνέχεια του National Greek TV που εξέπεμπε στην ίδια συχνότητα από το 1987. Τον Αύγουστο του 2012 τις μετοχές του αγόρασε μια ομάδα ελληνοαμερικανών επενδυτών, οι οποίοι έκτοτε έχουν βάλει στόχο την επέκταση της εμβέλειας αλλά και την ανανέωση όλου το προγράμματος του καναλιού.

«Εδώ και οκτώ μήνες είμαστε σε μια διαδικασία διαρκούς ανανέωσης, τόσο στις υποδομές όσο και στον προγραμματισμό»
αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του καναλιού κ. Ντίνος Αντωνόπουλος. «Στόχος μας είναι να αγκαλιάσουμε όλη την Ομογένεια, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των θεατών μας και να προσπαθήσουμε να τις ικανοποιήσουμε» σημειώνει.
Μία από τις πλέον επιτυχημένες εκπομπές του καναλιού, όπως αναφέρει ο κ. Αντωνόπουλος, είναι η εκπομπή με συμβουλές για την υγεία. «Προσκαλούμε γιατρούς από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, οι οποίοι δίνουν συμβουλές για διάφορα θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι θεατές μας ή συγγενείς τους» λέει.
Μια άλλη εκπομπή που καταγράφει εντυπωσιακή τηλεθέαση είναι το «Justice for all», στην οποία εμφανίζονται νομικοί και πολιτικοί που απαντούν σε ερωτήματα τηλεθεατών.
Οπως τονίζει ο κ. Αντωνόπουλος, εντός ολίγου θα αρχίσει να προβάλλεται και η καθημερινή ενημερωτική και ψυχαγωγική εκπομπή «Καλημέρα USA» που θα παρουσιάζει η Γιάννα Νταρίλη, η γνωστή τηλεοπτική γυμνάστρια, με καλεσμένους από τους χώρους της πολιτικής και της σόουμπιζ.

«Οι ομογενείς μάς ζητούν να είμαστε κοντά τους στις εκδηλώσεις που αφορούν τις δραστηριότητες των Ελληνοαμερικανών που ζουν στη Νέα Υόρκη. Επίσης προσπαθούμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τους Ελληνες που έρχονται στην Αμερική αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο»
επισημαίνει ο κ. Αντωνόπουλος.
Το κανάλι απασχολεί έξι δημοσιογράφους που καλύπτουν τα θέματα της επικαιρότητας, όχι μόνο της ελληνικής Ομογένειας, αλλά και των περιοχών Νιου Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη και Κονέκτικατ.
Στην ερώτηση πόσο έχει αλλάξει η Ομογένεια στη Νέα Υόρκη ο κ. Αντωνόπουλος απαντά: «Τον τελευταίο καιρό αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Σκεφθείτε μόνο ότι τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει στη Νέα Υόρκη περισσότεροι από 70.000 Ελληνες που αναζητούν εργασία. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και εμείς ως επιχείρηση, αλλά και με τη δύναμη που έχουμε ως κανάλι να φέρουμε σε επαφή τους μετανάστες με έλληνες επιχειρηματίες».

HeliosPlus