Ο Γιώργος Ράλλης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, χθες, 8 Ιανουαρίου, ήταν ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Ο ιδρυτής του Studio ATA, ο δημιουργός επιτυχημένων σειρών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων, ο άνθρωπος που αγάπησε την τηλεόραση και της πρόσφερε πολύτιμο έργο απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών, αφήνοντας πίσω του σημαντικό και πλούσιο έργο.
Μιλώντας πριν από ένα χρόνο περίπου στο περιοδικό «Life and style» και στον δημοσιογράφο Πάνο Γιαννακόπουλο είχε πει: «Πολύς κόσμος θεωρεί ότι από την τηλεόραση έβγαλα λεφτά. Κι εγώ, νόμιζα με αφέλεια ότι αν κάνεις μία προσεγμένη δουλειά θα σου αποφέρει χρήμα, όπως ακριβώς γινόταν με τη διαφήμιση. Δεν ήταν έτσι. Αντίθετα, έχασα πολλά λεφτά… Κάποιοι συγκρίνουν την πορεία μου στην τηλεόραση με την πορεία του Φίνου στον κινηματογράφο. Από άποψη επιτυχίας ίσως ναι. Υπάρχει όμως μια διαφορά: Εμείς μπορεί να μην διακινδυνεύαμε χρήματα, αλλά είχαμε περιορισμένες προοπτικές κέρδους. Με τον Φίνο γινόταν το αντίθετο»… Με αυτή τη νοοτροπία πορεύθηκε όλη την περίοδο που δούλεψε στον χώρο της παραγωγής.
Το 1971 ίδρυσε το Studio ATA παρέχοντας αρχικά μόνο υπηρεσίες στούντιο για κινηματογραφικές παραγωγές και τηλεοπτικά προγράμματα της κρατικής τηλεόρασης. Ανάμεσα τους «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», ο «Γιούγκερμαν», οι «Πανθέοι», ο «Αγνωστος πόλεμος». Σειρές που γνώρισαν τεράστια επιτυχία και ανέδειξαν πολλούς ηθοποιούς. Από το 1983 οπότε και το στούντιο θα γίνει εταιρεία παραγωγής θα γυριστούν οι «Τρεις Χάριτες», οι «Απαράδεκτοι», τους οποίους ξεχώριζε και ο ίδιος, ενώ παράλληλα θα βγουν στον αέρα και πολλά σόου όπως το «Μπράβο», το «Πολύ την Κυριακή», τηλεπαιχνίδια όπως το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», «Taxi girl» και πρόσφατα, σειρές όπως το «Παρά πέντε», «Λατρεμένοι μου γείτονες», «Ευτυχισμένοι μαζί», «Βασιλιάδες» κ.ά. Η σύζυγός του Ελβίρα Ράλλη υπήρξε στήριγμα και βοηθός ειδικά στον τομέα των σεναρίων. Στον τομέα της παραγωγής διαγράφει εδώ και χρόνια επιτυχημένη πορεία η κόρη του Φρόσω Ράλλη, ενώ και τα άλλα δύο παιδιά του ασχολήθηκαν με τον χώρο της τηλεόρασης και της διαφήμισης.
Οι υπάλληλοι του Studio ATA τον αποχαιρέτησαν από την αρχική σελίδα του site τους με το παρακάτω κείμενο: «Εφυγε από κοντά μας ο πατέρας της Ελληνικής τηλεόρασης και ιδρυτής του Studio ATA, Γιώργος Ράλλης. Τον ευχαριστούμε θερμά για την κληρονομιά που μας άφησε, τα συλληπητήρια μας στους οικείους του».
Η κηδεία του Γιώργου Ράλλη θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 14.00 στο Νεκροταφείο Βαρυμπόμπης.