Με αφορμή την πρεμιέρα των σειρών του BBC στη ΝΕΤ ο Τζώνυ Καλημέρης μίλησε στην εκπομπή της Αφροδίτης Γραμμέλη και του Κοσμά Βίδου στον ΒΗΜΑ FM 99,5. O συντονιστής προγράμματος της ΕΡΤ μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αλλά και για την εμπλοκή στη σχέση της ΕΡΤ με την Ελλη Στάη.
Σχολιάζοντας την απόφαση να ενταχθούν οι σειρές του BBC στη ΝΕΤ είπε πως στόχος είναι «η διαφοροποίηση από τα ιδιωτικά κανάλια – δεν αναφέρομαι στα τούρκικα, που θα ήταν και το εύκολο συμπέρασμα. Η επιλογή είναι κατ’ αρχήν ξένες σειρές, αργότερα και ελληνικές. Είναι μίνι σειρές σοβαρής αξίας, είτε βασισμένη σε βιβλία είτε όχι, αλλά σοβαρής αξίας. Να παράγει δηλαδή η κάθε μία από αυτές κάποιου είδους πολιτισμό. Αυτή τη στιγμή η ΕΡΤ είναι η μόνη που, λόγω κακών συγκυριών, μπορεί να αγοράζει – βέβαια δεν ξέρω αν οι ιδιώτες θα ενδιαφερόντουσαν γι’ αυτές τις σειρές – έχουμε βρει έναν χώρο και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση γενικότερα».
Στο ερώτημα πότε θα επιστρέψει στο Δελτίο Ειδήσεων η Ελλη Στάη, ο κ. Καλημέρης είπε: «Περιμένουμε να δούμε τι συνέβη. Θέλω να πιστεύω πως αυτή η ιστορία θα τελειώσει σύντομα, δεν θα συρθεί καιρό. Ατυχή περιστατικά μεταξύ παρουσιαστών και διευθυντών έχουν γίνει κατά συρροή στο παρελθόν. Αυτό που ψάχνουμε αυτή τη στιγμή είναι αν ξεπεράστηκαν κάποια όρια ή αν πρόκειται για ένα ατυχές περιστατικό το οποίο θα μπορέσουμε να το προσπεράσουμε. Το σίγουρο είναι, ότι ανεξαρτήτως της κουβέντας που γίνεται αυτή τη στιγμή εσωτερικά, δε θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη ΕΔΕ, δε ταιριάζει και στο χώρο, θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο λειτουργίας και τη δομή, τα πρωτόκολλα δηλαδή, της λειτουργίας της γενικής διεύθυνσης ειδήσεων και ενημέρωσης. Θα μάθουμε δηλαδή κι αν γινόντουσαν από εμάς κάποια πράγματα λάθος. Θα βοηθήσουμε στο να σχεδιάσουμε ξανά τον τρόπο με τον οποίο θα επικοινωνούμε, για να μην υπάρχουν γκρίζες περιοχές ευθύνης, οι οποίες ευνοούν και τέτοια γεγονότα».

Ποιες είναι οι γκρίζες περιοχές ευθύνης; «Αναφέρομαι στις επικαλύψεις αρμοδιοτήτων. Ως που φτάνει ο παρουσιαστής, αν έχει τη διαχείριση του αέρα και του καλεσμένου ή αν πρέπει να συμμετέχει στον σχεδιασμό του δελτίου, μέχρι ποιου σημείου μπορεί, που σταματάει η εξουσία του διευθυντή ειδήσεων, πώς πρέπει να γίνεται η ενημέρωση από χαμηλά έως ψηλά κι από ψηλά έως χαμηλά. Υπάρχουν αρκετές γκρίζες περιοχές οι οποίες είτε προκύπτουν από ασάφειες κανονισμών, είτε προκύπτουν από χρυσικτησία».