Έξι χρόνια μετά την παρουσία του σε 120 πόλεις του κόσμου, το πρώτο ελληνικό Ignite Show είναι γεγονός και πραγματοποιείται την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και υποστηρίζεται από πρωτοπόρες εταιρείες όπως: Intel, O’Reilly, Microsoft, Google, Facebook, Oracle, PayPal.

Πρόκειται για μία συνάντηση εμπνευστών καινοτόμων ιδεών με επενδυτές και φορείς της αγοράς.

To Ignite δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν ολοκληρωμένες, πρωτότυπες, ρεαλιστικές και βιώσιμες ιδέες να τις παρουσιάσουν τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και σε υποψήφιους χρηματοδότες / επενδυτές.

Ο κανόνας είναι ίδιος για όλους: 5 λεπτά και 20 διαφάνειες για την παρουσίαση της ιδέας τους στο ακροατήριο (διαβάστε τους όρους).

Το πρόγραμμα του Ignite Athens αποτελείται από δύο βασικά μέρη:

Στο πρώτο μέρος, φορείς της αγοράς, άνθρωποι που έχουν ξεχωρίσει με το έργο τους στον τομέα της καινοτομίας και διακεκριμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν πρωτότυπες εισηγήσεις (πάντα με τον κανόνα των 5 λεπτών και 20 διαφανειών) με θέμα την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και πως ο συνδυασμός τους μεταφράζεται σε πρακτικές και ωφέλιμες δράσεις.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται οι 26 προτάσεις των νέων (υπαρχόντων ή εν δυνάμει) επιχειρηματιών. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και για την παρουσίαση του δεύτερου μέρους οι διοργανωτές του Ignite Athens δέχτηκαν περισσότερες από 600 προτάσεις.

Στο Ignite Athens δεν θα συναντήσετε το αναμενόμενο πάνελ ενός συνεδρίου, ούτε την κλασσική δομή που περιλαμβάνει έναν κεντρικό ομιλητή και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Θα συναντήσετε καινοτόμους εμπνευστές ιδεών μπροστά στο κοινό τους το οποίο δεν αποκλείεται να είναι και οι μελλοντικοί τους χρηματοδότες.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

11:00-11:30 Προσέλευση

12:05-12:30 Χαιρετισμοί

Tim O’ Reilly, Ιδρυτής της O’ Reilly Media και εμπνευστής του Ignite

12:30-14:00 Α’ μέρος ομιλιών (φορείς αγοράς, επιστήμονες, opinion leaders) Κάθε ομιλητής έχει στη διάθεσή του 5 λεπτά και 20 διαφάνειες

CarlosMartin Ruiz de Gordejuela, Head of the Press and Media ServicesΑντιπροσωπεία Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα

Cheryl D. Miller, Ιδρυτής της Zen Digital Europe και European Director & Technology Chair του Greenlightforgirls.org

Nigel Cameron, CEO και Πρόεδρος του Center for Policy on Emerging Technologies (C-PET)

Louise Wilson, Επισκέπτης καθηγητής του Kingston University, Ιδρυτής του “My Fail Tale”

Ydir Vissers, Monitor Group – Economic Security and Competitiveness (ESC)

Ink Factory Studio, you talk we draw – Visualizing your thoughts

Jon Romero Vlachogiannis, CTO Bugsense

Δημήτρης Τσίγκος – Πρόεδρος Yes

Χάρης Μακρινιώτης, Διευθύνων ΣύμβουλοςEndeavor Greece

Μπέτυ Τσακαρέστου Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου

Τάσος Φλάμπουρας, Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής, Aventurine SA

Αλέξανδρος Κωστόπουλος , repower Greece

Ελευθέριος Κοσμάς, webFWD – Mozilla

Διονύσης Κολοκοτσάς, Public Policy Manager, Google Hellas

Αλέξανδρος Μυλόπουλος, E-Commerce Manager του @bbooksgr, Web Analyst, Bare Square

14:00-14:30 Συζήτηση με το κοινό

14:30-16:00 Γεύμα

16:00-17:30 Βμέρος ομιλιών. Οι 10 πρώτες καινοτόμες ιδέες από τους εμπνευστές τους

17:30-18:00 Διάλειμμα

18:10-19:30 Συνέχεια Β΄μέρους ομιλιών. Οι 10 επόμενες καινοτόμες ιδέες από τους εμπνευστές τους

19:30-19:45 Συμπεράσματα

19:45 Ελαφρύ δείπνο

Κριτική επιτροπή – Ταξίδι στην Αμερική

Το Ignite, ειδικά για την Ελλάδα, αποφάσισε να προχωρήσει ακόμη παραπέρα: Μια κριτική επιτροπή, μαζί με το ακροατήριο, θα επιλέξει τις 5 πιο πρωτότυπες και επιχειρηματικά βιώσιμες ιδέες και οι νικητές θα ταξιδέψουν σε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκδηλώσεις καινοτομίας, το Lean Start Up Conference που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στο San Fransisco. Εκεί, οι ελληνικές καινοτομίες θα παρουσιαστούν σε ένα κοινό διεθνών επενδυτών σε μία ειδικά διαμορφωμένη για την Ελλάδα ενότητα, το Ignite Greece.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από προσωπικότητες του επιχειρηματικού, του ακαδημαϊκού και του πολιτιστικού χώρου και πιο συγκεκριμένα από τους:

Λούκα Κατσέλη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, πρ, υπουργός Εργασίας, πρ, υπουργός Οικονομίας

Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Παραγωγός δημοσιογραφικών εκπομπών, πρ. υπουργός Πολιτισμού, πρ. Βουλευτής

Imrich Chlamtac, Πρόεδρος του European Alliance for Innovation

Greg Horowitt, Venture Capitalist. συγγραφέας του «Rainforest»

Νικόλαος Μυλωνόπουλος, Καθηγητής Τεχνολογίας ALBA

Ιωάννης Τόμκος, Καθηγητής Athens Information Technology Center

Μπέτυ Τσακαρέτσου, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου

Δάφνη Ζουμπουλάκη, Γενική Διευθύντρια, «Γκαλερί Ζουμπουλάκη»

Κωνσταντίνος Λουκάς, Country Manager Μάλτας και Κύπρου, Microsoft

● Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

● Εκπρόσωπος της O’ Reilly (εταιρεία – εμπνευστή του Ignite)

Επιπλέον, το Ignite Athens έχει την τιμή να φιλοξενήσει την κυρία Neeile Kroes, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια του Digital Agenda for Europe.

Έξω από την αίθουσα

Αλλά και για όλους όσους δεν θα βρεθούν μέσα στο αμφιθέατρο, η εμπειρία του Ignite θα είναι εξίσου συναρπαστική. Γύρω, εντός και έξω από τις εγκαταστάσεις της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών startupers, επιχειρηματίες και καινοτόμοι προγραμματιστές θα παρουσιάζουν τις ιδέες τους στα δικά τους περίπτερα και θα προσφέρουν στο κοινό μια hi-tech βόλτα στις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, την καινοτομία και τις εφαρμογές.

Ζωντανές μεταδόσεις

Το πρώτο ελληνικό Ignite έχει ήδη δεχθεί πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Για το λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί ζωντανή μετάδοση του και σε άλλους χώρους όπου το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει τη διοργάνωση. Έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το ALBA και άλλα πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα να μεταδώσουν το event στις αίθουσές τους.

Το Ignite Athens θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου σε περισσότερες από 50 διεθνείς ιστοσελίδες (ανάμεσά τους και το in.gr), ενώ σε μερικές περιπτώσεις όπως του Liverpool θα διοργανωθούν και παράλληλες εκδηλώσεις για την κάλυψη του ελληνικού Ignite. Το διεθνές ενδιαφέρον για το Ignite Athens είναι έντονο και η διοργάνωση αποτελεί για πολλούς μία αποτύπωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού μέλλοντος της χώρας μας.