Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου οι Ενώσεις κι οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ διαμαρτυρόμενοι για τη «συνεχιζόμενη», όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, «εκ μέρους της τρόικας, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σαρωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος».

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση «οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου διεκδικούν την κατάργηση όλου του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την ανάκτηση και κατοχύρωση όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, με στόχο πάντα να πλήξουν δικαιώματα και να χειραγωγήσουν το χώρο της ενημέρωσης».

Παράλληλα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην απεργία. Θα υπάρχει εξαίρεση για τα Μέσα που θα αφιερώσουν το χρόνο τους, στην κάλυψη των κινητοποιήσεων.