Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή επέβαλε το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο, στον πρώην διευθυντή της δορυφορικής ΕΡΤ Νίκο Κούρτη και στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Ειρήνη Νικολοπούλου, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι, ο πρώτος για παράβαση καθήκοντος και η δεύτερη για ηθική αυτουργία, για το αδίκημα της κακοδιαχείρισης των οικονομικών του καναλιού. Συγκατηγορούμενοί τους στην υπόθεση, οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι, ήταν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Κορωναίος, Κωστής Παρράς και Ντίνα Οικονομίδου.

Η δίκη για υπόθεση ΕΡΤ WORLD ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, μετά τη δίωξη που άσκησε τον Ιούνιο του 2010 η εισαγγελέας Παναγιώτα Φάκου, με το πέρας μεγάλης έρευνας για καταγγελλόμενες οικονομικές ατασθαλίες στην ΕΡΤ.

Η υπόθεση αφορά την εκτόξευση του κόστους λειτουργίας της ΕΡΤ WORLD από το 2005 έως το 2009, το οποίο σύμφωνα με τη δικογραφία, από τις 300 χιλιάδες ευρώ κατέληξε το 2009 σε 3- 4 εκατομμύρια.

Για το θέμα είχαν καταγγελθεί ως διαβλητές προσλήψεις με μισθούς από 6.000 έως 8.000 χιλιάδες ευρώ. Επίσης η εισαγγελέας καταλόγιζε στα στοιχεία που σχεδόν δεκαπλασίασαν το κόστος λειτουργίας του καναλιού και την μετατροπή των τεσσάρων βασικών εσωτερικών παραγωγών σε μεικτές, με ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρίες παραγωγής, που σήμαινε επιπλέον πληρωμές συνεργείων, συντελεστών και εξωτερικών στούντιο.