Το πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης Chrome της Google απέκτησε μία νέα έκδοση, που επιτρέπει πλέον στους χρήστες να το χρησιμοποιούν για να «σερφάρουν» στο Ίντερνετ μέσα από το κινητό τους iPhone ή την ταμπλέτα iPad. Η πρωτοβουλία, σύμφωνα με τους αναλυτές, εντάσσεται στη στρατηγική της αμερικανικής εταιρείας το Chrome να είναι συμβατό με οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται στο Διαδίκτυο.

Η κίνηση της Google αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στον πόλεμο με την Apple, η οποία παράγει τις δύο συσκευές. Η Google επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να υποκαταστήσει το λογισμικό πλοήγησης Safari που βρίσκεται προεγκατεστημένο στα προϊόντα της Apple. Η ανακοίνωση μάλιστα έρχεται αμέσως μετά την αποκάλυψη των σχεδίων της Google να κυκλοφορήσει στην αγορά τον δικό της υπολογιστή-ταμπλέτα Nexus, που θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Asus και θα ανταγωνιστεί άμεσα το iPad.

Τo Google Chrome για τις συσκευές της Apple θα διατίθεται. Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα μήνα περίπου, η Yahoo είχε παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα πλοήγησης Axis, που επίσης απευθύνεται στους χρήστες iPhone και iPad.

Το Chrome, που πρωτοκυκλοφόρησε το 2008, είναι όλο και πιο δημοφιλές μεταξύ των χρηστών επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών, σιγά-σιγά ροκανίζοντας την έως τώρα πρωτοκαθεδρία του Internet Explorer της Microsoft.

Σύμφωνα με τη Google, το Chrome χρησιμοποιείται πλέον από 310 εκατ. ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.

Ακόμα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Google ανακοίνωσε ότι η online υπηρεσία αποθήκευσης δεδομένων Drive είναι πλέον διαθέσιμη επίσης για iPhone, iPad και iPod, μία κίνηση που εντείνει τον ανταγωνισμό με τις αντίστοιχες υπηρεσίες SkyDrive της Microsoft και iCloud της Apple.