Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του κορυφαίου δραματικού ηθοποιού Αιμίλιου Βεάκη που απέβίωσε στις 29 Ιουνίου 1951 ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της εκπομπή του Φρέντυ Γερμανού «ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ», παραγωγής 1994.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται αποσπάσματα από παλαιότερο αφιέρωμα του Φρέντυ Γερμανού στον μεγάλο ηθοποιό, στο πλαίσιο της σειράς «Το Πορτραίτο της Πέμπτης». Οι ηθοποιοί Μαρία Αλκαίου, Νίκος Χατζίσκος, Αντιγόνη Βαλάκου, Τιτίκα Νικηφοράκη, Θάνος Κωτσόπουλος, Μάνος Κατράκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίτσα Τσαγανέα, Σωτηρία Ιατρίδου, Δημήτρης Μαλαβέτας, Τιτίκα Νικηφοράκη, ο Φιλοποίμην Φίνος και η σύζυγός του Βεάκη, Σμαράγδα, μιλούν για την ερμηνευτική του ικανότητα και θυμούνται στιγμές από τη σχέση και τη συνεργασία τους με τον ηθοποιό.

Στην εκπομπή μπορεί κανείς να ακούσει ένα σύντομο ηχητικό ντοκουμέντο από την ερμηνεία του Βεάκη στο ρόλο του «Οιδίποδα Τυράννου» και να δει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, εικόνες από σημεία και χώρους που συνδέονται με τη ζωή και την πορεία του ηθοποιού, καθώς και πλάνα από την κινηματογραφική ταινία «Η φωνή της καρδιάς». Επίσης, ακούγονται αποσπάσματα από το ημερολόγιό του, καθώς και ποιήματα από τη συλλογή του «Τα τραγούδια της αγάπης και της ταβέρνας».