Καταπέλτης για τον Αυστραλό μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ είναι το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της βρετανικής Βουλής που ερεύνησε το σκάνδαλο των υποκλοπών και σύμφωνα με το οποίο ο Μέρντοκ είναι «ακατάλληλος για εκδότης και επικεφαλής ενός μιντιακού οργανισμού».

Το πόρισματο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Τρίτη 1 Μαΐου, καταλήγει στο συμπέρασμα αυτό εξ αιτίας του τρόπου με τον οποίο ο Μέρντοκ διαχειρίστηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Τα μέλη της επιτροπής που ανήκουν στο κόμμα των Συντηρητικών εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το τελικό πόρισμα, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι Εργατικοί συμφώνησαν.

Στο πόρισμα γίνεται σαφής αναφορά στην «εθελουσία τυφλότητα» του Μέρντοκ όσον αφορά στο σκάνδαλο και στον τρόπο που αντιμετώπισε την όλη κατάσταση μετά τις αποκαλύψεις.

«Με βάση τα γεγονότα και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην επιτροπή καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Ρούπερτ Μέρντοκ δεν προσπάθησε να πληροφορηθεί για το εύρος του σκανδάλου και έκανε τα στραβά μάτια σε όσα συνέβαιναν στην εταιρεία του και τις εκδόσεις του» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα.

Το πλήρες κείμενο του πορίσματος