«ΒΗΜΑ» στον Πολιτισμό και αυτή την εβδομάδα. Στην έκδοση που κυκλοφορεί της Κυριακής, και σε εκείνη των 2 ευρώ, θα βρείτε 1600 κουπόνια για τέσσερις θεατρικές παραστάσεις.

«Ο Ηλίθιος» του Ντοστογιέφσκι, Θέατρο «Ακροπόλ»

«Ρωμαίος και Ιουλιέττα» του Σεργκέι Προκόφιεφ, «Εθνική Λυρική Σκηνή»

«Μια ομάδα, μια φωνή», Ρωσικό Συμφωνικό Τρίπτυχο III, Oμάδα των πέντε, Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μαζί με το ΒΗΜΑ, η θρυλική σειρά LOST
Υποδεχθείτε την πολυσυζητημένη σειρά σε μια μοναδική συλλογή με πέντε DVD με όλα τα επεισόδια του πρώτου κύκλου.

Απομονωμένοι σ’ένα έρημο νησί, 48 επιζώντες ενός αεροπορικού δυστυχήματος πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να παλέψουν, εάν θέλουν να μείνουν ζωντανοί.

Ομως, το μυστηριώδες νησί κρύβει πολλά μυστικά που μπορεί να αποβούν μοιραία για την ομάδα των ναυαγών.

Απολαύστε όλο τον 1ο κύκλο επεισοδίων σε μια εκπληκτική 5disc συλλογή με 25 περιπετειώδη επεισόδια, που θα σας κόψουν την ανάσα.

Ταξιδέψτε στις ζωές των ναυαγών της πτήσης 815 και δείτε από κοντά το νησί όπου ζουν απομονωμένοι.

Θα καταφέρουν τελικά οι Αγνοούμενοι να βρουν αυτό που ψάχνουν για την επιβίωσή τους;


Μαζί με το ΒΗΜΑ της Κυριακής και το ΒΗΜΑgazino

Μνήμες μνημονίου: Δύο χρόνια πριν η Ελλάδα ήταν μια διαφορετική χώρα. Ετοιμαζόταν να καταδυθεί στον σκοτεινό κόσμο του μνημονίου. Με αφορμή την επέτειο και τις επερχόμενες εκλογές, παρουσιάζουμε τα παρασκήνια, τις συνεννοήσεις και τις ψευδαισθήσεις της τρόικας και των πολιτικών αρχηγών.

Η ζωή μου στο ντιβάνι: Τελικά, οι συνεδρίες ψυχανάλυσης σε γιατρεύουν ή σε αποτρελαίνουν; Αναζητήσαμε τα υπέρ και τα κατά ενός ταμπού που εξελίχθηκε σε μόδα και κατέληξε σε εθνικό εθισμό. Προσωπικές εμπειρίες και μαρτυρίες πάνω στο ντιβάνι.

Φεμινιστικό πορνό: Το σύστημα πρέπει να χτυπιέται εκ των έσω. Ομοίως και το σύστημα της «φαλλοκρατικής» βιομηχανίας πορνό. Εξελιγμένες φεμινίστριες γυρίζουν πορνό από γυναίκες για γυναίκες. Μια αναδυόμενη επιχείρηση σε πλήρη οργασμό.

Πείραμα του Χίτλερ: Η γερμανίδα Γκίζελα Χάιντενραϊχ δεν αποτελεί έναν καρπό του έρωτα δύο ανθρώπων, αλλά αποτέλεσμα του πειράματος ευγονικής των Ναζί. Σήμερα μας αφηγείται τον εφιάλτη.

Plastic fantastic: Παγκόσμιοι δευτεραθλητές οι Ελληνες στις πλαστικές επεμβάσεις σύμφωνα με έρευνα του «Economist». Ξεφυλλίζουμε τα πριν και τα μετά επιτυχημένων και αποτυχημένων «εικαστικών παρεμβάσεων».

Εκκεντρικός Θεόδωρος Πάγκαλος: Στις εκλογές δεν θα είναι υποψήφιος. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αποχωρεί από την ενεργό πολιτική – σύμφωνα με πολλούς επειδή δεν έχει πλέον πιθανότητες εκλογής. Επαγγελματίας προβοκάτορας, πληθωρικός και συγκρουσιακός ή μήπως απλώς ένας άνθρωπος που επιζητούσε διαρκώς την προσοχή;

Συνέντευξη Τζιν Σαρπ: Πώς γίνεται να ξεκινήσεις μια (μη βίαιη) επανάσταση; Ο Τζιν Σαρπ, «πρεσβευτής» της μη βίας και της κοινωνικής ανυπακοής, γνωστός και ως «Μακιαβέλι της μη βίας» εξηγεί: «Δεν πρέπει να χειραγωγηθείς από τις ακραίες βιαιότητες μιας κυβέρνησης και να ανταποδώσεις τη βία. Ο μη βίαιος αγώνας ενάντια στη βίαιη καταπίεση δημιουργεί αντιδράσεις που λειτουργούν ως μπούμερανγκ ενάντια στους τυράννους. Αυτό το ονομάζω “πολιτικό ζίου ζίτσου”».

Μην καίτε τα σουτιέν: Στήθη όλων των μεγεθών «εκτίθενται» στη διαδικτυακή φωτογραφική πλατφόρμα Boobstagram (βλέπε Instagram, με λίγη σάρκα παραπάνω), με στόχο την ευαισθητοποίηση ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Ο ανήσυχος πρύτανης: Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αγνοεί την πραγματικότητα και ανεβάζει διαρκώς παραστάσεις συζητήσιμου γούστου και κωμικοτραγικής υποκριτικής.

Ενας άτεχνος Γουόρχολ: Ο Ντέμιαν Χιρστ εξακολουθεί να προκαλεί. Μάταια. Τον τελευταίο καιρό οι πωλήσεις του «φοβερού παιδιού» της σύγχρονης βρετανικής τέχνης αποδεικνύουν πως δεν αρκεί η πρόκληση. Χρειάζεται και ταλέντο.

Απαντήσεις: Ο Νικήτας Κλιντ, ράπερ και φρόντμαν του 11μελούς γκρουπ Ρόδες, μιλάει για τη μουσική, τη λαϊκή αγανάκτηση, τα Εξάρχεια τον «μαύρο» Βαμβακάρη, την Εβραία Εσκενάζυ και τη λεσβία Μπέλλου.

Η ΒΗΜΑdonna βουτά στο σουρεαλισμό

Κέιτ Μος: Εξομολογήσεις ενός fashion icon.

Ελλάδα: Μερικοί το προτιμούν ρετρό.

mama: Η μαμά το ’ριξε στο σορολόπ.

Daddy cool: Ας είμαστε (σου)ρεαλιστές.

Μεταξύ γυναικών: Συνέντευξη με τη Φρίντα.

Μέσα-έξω: Οι βόλτες του Μαΐου

Εύα Γκριν: Η νέα μούσα του Τιμ Μπάρτον.

Νεοεπιχειρείν: Γίνεται το χόμπι επιχείρηση;

Γονείς ενός έτους: Μεγαλώνοντας ένα παιδί.

Σκάνδαλο: Σεξ, ναρκωτικά και γιόγκα.

Ψυχεδέλεια: Η τέχνη των παιδιών των λουλουδιών.

Angel of Anarchy: Ανατρεπτικές πόζες.

She Comes in Colours Everywhere: Στο κόκκινο.

Must have: Skinny jeans.

Στυλ: Τα πλεκτά της γιαγιάς.

Αξεσουάρ: Οι μπαλαρίνες εξαπλώνονται.

Μακιγιάζ: Made in Japan.

Φροντίδα: Ατσαλάκωτη.

Μαλλιά: Σοκολατί

Γευσιγνωσία: Μουστάρδα.