Ημερίδα με θέμα τον ρόλο των ελληνικών ΜΜΕ στην αποτύπωση της πολυπολιτισμικότητας της ελληνικής κοινωνίας και στην προώθηση της ένταξης των μεταναστών διοργανώνει την Πέμπτη 29 Απριλίου το ερευνητικό πρόγραμμα MEDIVA.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας αναφορικά με το εάν και κατά πόσο τα ελληνικά ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεοπτικά μέσα και ειδησεογραφικές διαδικτυακές πύλες) αντανακλούν τη διαφορετικότητακαι προωθούν την ένταξη των μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία.Πιο συγκεκριμένα η πιλοτική εφαρμογή των Δεικτών Αξιολόγησης του MEDIVAεφαρμόστηκε στις εφημερίες Καθημερινή, Ελεύθερος Τύπος, Πρώτο Θέμα, στα τηλεοπτικά κανάλια, MEGAκαι ΝΕΤ και στον ειδησεογραφικό ιστότοπο in.gr.

Το ερευνητικό πρόγραμμα MEDIVAέχει ως στόχο την ενίσχυση της ικανότητας των ΜΜΕ να αποτυπώνουν την πολιτισμική ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες. Το πρόγραμμα επιδιώκει, ταυτόχρονα, την καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας ένταξης των μεταναστών σε μια εποχή που οι πολιτικές κοινωνικής συνοχής και ένταξης δοκιμάζονται από την οξεία οικονομική κρίση (για περισσότερες πληροφορίες βλέπε: http://mediva.eui.eu). Το πρόγραμμα συντονίζει το Robert Schuman Centre for Advanced Studies, και η Καθηγήτρια κυρία Άννα Τριανταφυλλίδου.

Η ημερίδα θα γίνει στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ακαδημίας 18, 1οςόροφος.