από metereologos.gr
Δευτέρα 21 Μαΐου 2018
 

Τι λέει ο Π. Κωστόπουλος για την κατάσχεση στην ΙΜΑΚΟ

Η δική του εκδοχή σε άρθρο του στο Διαδίκτυο
Τι λέει ο Π. Κωστόπουλος για την κατάσχεση στην ΙΜΑΚΟ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τη δική του εκδοχή για την κατάσταση στην εταιρεία ΙΜΑΚΟ έδωσε σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, ο ιδιοκτήτης της Πέτρος Κωστόπουλος με επιστολή του στον ιστότοπο Yupi.gr. Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε κατάσχεση στα γραφεία της εταιρείας στο Νέο Ηράκλειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο όμιλος ΑΝΤ1 ανακοίνωσε την απόκτηση των δικαιωμάτων έκδοσης του περιοδικού OK! στην Ελλάδα, μετά από συμφωνία με την εκδότρια-ιδιοκτήτρια του τίτλου Northern & Shell Ltd στην Μεγάλη Βρετανία. Το περιοδικό που θα εκδιδεται από την εταιρεία του ομίλου, ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, μέχρι πρόσφατα ανήκε στην ΙΜΑΚΟ.

Η επιστολή έχει ως εξής :

«Φτάνει μια μέρα, στη ζωή κάθε άντρα, η στιγμή του απολογισμού. Τώρα είναι η δική μου. Είναι πια προφανές ότι η ΙΜΑΚΟ δεν μπορεί να συνεχίσει κατ’ οποιονδήποτε τρόπο να λειτουργεί όπως συνέβαινε επί 17 συναπτά έτη. Αυτό σημαίνει ότι εγώ απέτυχα -έστω κι αν οι συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του Τύπου είναι “δολοφονικές”. Ο τζίρος των περιοδικών έχει πέσει μέσα σε τέσσερα χρόνια από 70% έως 90% ενώ στα ραδιόφωνα οι ζημιές αγγίζουν το 60%. Από το 2008 που ξεκίνησε η κρίση προσπάθησα με όλους τους τρόπους να κρατήσω την ΙΜΑΚΟ ζωντανή. Ακόμα και στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η εξέλιξη στην οικονομία και ειδικά στον Τύπο θα ήταν τόσο άσχημη, τόσο άγρια. Επί τέσσερα συναπτά έτη προσπάθησα με όλους τους τρόπους να κρατήσω ζωντανό το μαγαζί επενδύοντας ότι είχα και δεν είχα σε ψυχικό, σωματικό και οικονομικό δυναμικό. Διαψεύστηκα. Στην προσπάθεια μου αυτή επένδυσα ότι είχα και δεν είχα σε κινητό ή ρευστό στην εταιρεία. Τη γέννησα και ο θάνατός της σήμερα ισοδυναμεί με το θάνατο ενός παιδιού μου. Με το θάνατο του μέλλλοντός μου. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η ανθρωποφαγία που ειφίσταμαι αυτές τις ημέρες έχει τις ρίζες της σε άλλες αιτίες. Όλα όσα διαβάζω πια ξεπερνούν και την πιο αρρωστημένη φαντασία. Όταν φτάνουμε στο σημείο να υποθέσουμε ότι το ΚΛΙΚ ή το Nitro, δύο και μόνο περιοδικά, είναι αυτά που προκάλεσαν την καθίζηση της χώρας, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις μεταμορφωθεί στο εξιλαστήριο θύμα μιας στρεβλής κατάστασης! 

Δεν ήταν οι Υπουργοί Οικονομικών που μιλούσαν για το χρηματιστήριο, δεν ήταν οι τραπεζίτες που διέβλεπαν μια διαρκή άνοδο, δεν ήταν οι οικονομικές εφημερίδες που πόνταραν σε ψόφια «γκανιάν», δεν ήταν τα μεγάλα συγκροτήματα των οποίων οι ναυαρχίδες πόνταραν στη διαρκή ανάπτυξη και στο διαρκές κέρδος. Δεν θέλω να αποποιηθώ των ευθυνών μου, αλλά θεωρώ αστείο να υποθέσει κανείς ότι την καταναλωτική, τη χρηματιστηριακή και την επενδυτική Ελλάδα την καθόριζε ένα και μόνο περιοδικό του «βλάχου» Κωστόπουλου! Θα ήταν εντυπωσιακό να διαθέτουν τόση δύναμη τα προϊόντα μου, αλλά οι αναγνώστες μου έχω την αίσθηση, αγαπητοί, ότι δεν φτάνουν ούτε για τα κόλυβα σε μια χώρα 10.000.000 ανθρώπων. Δεν λέω, βέβαια, άλλα συγκροτήματα προμοτάριζαν το «lifestyle» Porsche, Franck Muller και Hermes, αλλά να με συγχωράτε δεν ήμουν εγώ αυτός. Το «ΚΛΙΚ» στα ντουζένια του θεωρούταν ένα προϊόν του ελληνικού περιθωρίου. Οι παλιότεροι θα το θυμούνται καλά.

Το 1995 έπειτα από μια διαφωνία με το αφεντικό μου, τον Άρη Τερζόπουλο, αποφάσισα με «συμπαίκτες» τους επιχειρηματίες κ. Μαρινόπουλο και Ιωάννου να δημιουργήσουμε την ΙΜΑΚΟ. Ο καθένας μας κατείχε το 33% και όχι δεν μας βοήθησε το ΠΑΣΟΚ όπως διατείνονται κάποιοι κρετίνοι εδώ και χρόνια. Διότι το ΠΑΣΟΚ ενδιαφερόταν αποκλειστικά για τον mainstream πολιτικό Τύπο (ενίοτε και τον περιθωριακό), οποίος έφτιαχνε τα πρωτοσέλιδα στα περίπτερα. 

Είμαι περήφανος (και σίγουρα αρκετά μαλάκας) που ποτέ δεν πήρα παρά πενταροδεκάρες από τις κρατικές διαφημίσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όπως όλος ο περιοδικός τύπος και όλα τα μουσικά ραδιόφωνα. Κάμποσες εφημερίδες της πλάκας που καρπώνονταν 50 φορές περισσότερα από την κρατική διαφήμιση απ’ ότι ένα συγκρότημα με 1.500.000 αναγνώστες ή ακροατές. Αλλωστε αυτά περιέχονται σε διαρκείς διαμαρτυρίες τόσο των μουσικών ραδιοφώνων όσο και των περιοδικών όχι μόνο των δικών μου, αλλά του συνόλου της Ελλάδας. Οι συνάδερφοι ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάω και ας έχουν σωπάσει πια. Η διαπλοκή διαδραματιζόταν στους τίτλους που κρέμονταν στα περίπτερα. 

Για να επιστρέψω, όμως, στο κυρίως θέμα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι προκειμένου να επιβιώσει η ΙΜΑΚΟ προσέφερα τα τελευταία τέσσερα χρόνια όλη την ακίνητη και κινητή περιουσία μου ακόμα και αυτή που αποκτήθηκε πριν καν ιδρύσω την ΙΜΑΚΟ. Μιλάω για 32 χρόνια δουλειάς, τα οποία εκποιήθηκαν είτε με χρέη σε τράπεζες με αντίτιμο την ακίνητη περιουσία, είτε με απ’ ευθείας καταθέσεις οχι μόνο δικές μου αλλά και συγγενικών μου προσώπων. Νομίζω ότι λίγοι επιχειρηματίες σε αυτό τον τόπο μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο. Ότι δηλαδή έβαλαν ό,τι είχαν και δεν είχαν για να ζήσει το μαγαζί τους. Τα λέω όλα αυτά επειδή εσχάτως διαβάζω «τέρατα» και διαπιστώνω έναν αδιανόητο κανιβαλισμό εις βάρους μου. Καλώ τον οποιονδήποτε να του παρέχω οποιαδήποτε διευκόλυνση να διαπιστώσει το αληθές των λεγομένων μου. Ας έρθει ακόμα και ο ανώνυμος κομπλεξικός ενός blog που στο βωμό της ανέξοδης λασπολογίας ικανοποιεί τα πιο άγρια ένστικτά του. 

Η οικονομική πολιτική που ακολουθησαν τα δύο μεγάλα κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), τα τελευταία χρόνια, διέλυσαν την οικονομική ζωή της Ελλάδας πνίγοντας τα εισοδήματα των μικρομεσαίων στρωμάτων. Αποτέλεσμα; Οδήγησαν τον Τύπο όχι απλώς σε κρίση αλλά σε κραχ, σαν και αυτό της Αμερικής της δεκαετίας του ‘30. Μάλιστα θαυμάζω τους συναδέρφους και ανταγωνιστές μου που κρατιούνται ακόμα ζωντανοί, αλλά είμαι περίεργος να δω για πόσο θα αντέξουν τελικά. Το λέω με πλήρη επίγνωση των ευθυνών μου. Διότι, είχαμε παράλογους, απίστευτους για τους κανονικούς εργαζόμενους μισθούς και τεράστιο προσωπικό για αυτό που μπορούσαμε να παράγουμε. Ναι, ήταν μια φούσκα. Έχετε δίκιο. Η έκρηξη των media στη δεκαετία του ’90 οδήγησε σε σχιζοφρενικά κόστη όλους μας. Η ΙΜΑΚΟ έφτασε να έχει 550 υπαλλήλους και μισθολόγιο 15 εκ. ευρώ το χρόνο! Και μιλάμε για μια μικρομεσαία εταιρεία... 

Αποδείχθηκε τελικά ότι η πραγματικότητα ήταν πιο σκληρή. Με το που έσκασε η κρίση το πρώτο πράγμα που έκοψε κάθε επιχείρηση ήταν η διαφήμιση ενώ πολλοί συμπατριώτες μας έκοψαν τα περιοδικά γιατί τα δύο και τα τρία ευρώ κατέληξαν να είναι πολυτέλεια. Φυσικά είχαμε και εμείς ευθύνες. Ως ύλη μιλάω...

Παρόλα αυτά αισθάνομαι πραγματικά περήφανος που διέθεσα ότι είχα και δεν είχα για την επιβίωση της ΙΜΑΚΟ. Πολλοί μου έλεγαν ότι είμαι μαλάκας αλλά προτίμησα να ακολουθήσω αυτούς που μου έλεγαν βάλ’ τα όλα, κέρδισε χρόνο όλα μπορεί να γυρίσουν. Δεν γύρισε τίποτα. Αντιθέτως το 2012 ξεκίνησε με εισπράξεις που δεν έφταναν ούτε στο 15% των εισπράξεων του 2009! Και δεν ήταν μόνο αυτό. Στην ΙΜΑΚΟ οφείλονται από πελάτες 7-8 εκ. ευρώ. Από ανθρώπους που δεν πλήρωσαν όσα όφειλαν, ποσό περίπου ίσο με αυτό που οφείλει σήμερα η ΙΜΑΚΟ στους πελάτες της. Ουδείς φυσικά ασχολήθηκε με αυτούς που μας εβαλαν τα φέσια γιατί προφανώς τα ονόματά τους δεν πουλούσαν στον Τύπο. Έτσι γίνεται πάντα. Ο γνωστός μαλάκας την πληρώνει. Οι ανώνυμοι αναφέρονται ως οι «καημένοι» που τους έπληξε η κρίση.

Επίσης, μεγάλη κουβέντα γίνεται για το αν το τέλος της ΙΜΑΚΟ οφείλεται στο τέλος του «lifestyle». Πολύ διασκεδαστικό το βρίσκω. Αν η Ελευθεροτυπία, το ALTER, ο «Κόσμος του Επενδυτή» και δεν ξέρω εγώ τι άλλο που προηγήθηκε ήταν lifestyle, τότε είμαι πολύ χαρούμενος για την επιρροή που είχα. Δυστυχώς όμως αυτά είναι γελοιότητες κάποιων κομπλεξικών ανθρώπων οι οποίοι δεν ενδιαφέρθηκαν για το lifestyle που οι ίδιοι ζούσαν, αλλά αντιθέτως ενδιαφέρθηκαν για τον μαλάκα, τον παλιάνθρωπο «βλάχο» που ήρθε από το Βόλο και έφτιαξε ξαφνικά συγκρότημα Τύπου. Με τρώει το χέρι μου, αλλά δεν θα γράψω για το ποιοι έχουν Porsche και τις κυκλοφορούν. Ή τέλος πάντων ποιοι σας δουλεύουν ψιλό γαζί με πρόσκαιρες ηθικολογίες. Το σίγουρο είναι ότι το δαιμονοποημένο «lifestyle» δεν μπορούσε να συμμετάσχει στη διπλοκή. Άντε το πολύ, πολύ να είχε πρώτο τραπέζι πίστα σε καμιά Βίσση και κανένα Ρουβά και να μην πλήρωνε τίποτα στο τέλος. Κι αυτό γιατί είτε το χάριζε ο καλλιτέχνης, είτε ο μαγαζάτορας που διαφημιζόταν δωρεάν στα έντυπα του εκάστοτε εκδότη. Δεν κάνει πολύ φθηνό για διαπλοκή; Βέβαια παρότι δημιούργησα τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς που παίζουν από βαριά λαϊκά μέχρι hip hop, συν, αν θυμάμαι καλά, 16 περιοδικά σαν και αυτά που έχει ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας, ο Λυμπέρης ή ο Φιλιππόπουλο, στο τέλος της μέρας ο υπεύθυνος της κατάστασης είμαι εγώ. Τι να πω. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Νιονιό εννοώ... 

Τον τελευταίο καιρό προσπάθησαν να εκποιήσω όσο, όσο -μέσα στην ανάγκη και την κρίση- περουσιακά στοιχεία στα οποία ο νόμος μου επέβαλλε να πληρώσω το αντίτιμο απ’ ευθείας στους εργαζομένους. Δαπάνησα εκατοντάδες ώρες για να κλείσω συμφωνίες έτσι ώστε να καλυφθεί το προσωπικό -όλοι αυτοί που δούλεψα μαζί τους. Όχι μόνο με αποζημιώσεις, αλλά και με νέες δουλειές, νέες θέσεις εργασίας σε άλλα γκρουπ. Έχουν ήδη γραφτεί στον Τύπο τα περισσότερα. Δυστυχώς τα «κοράκια» πρόλαβαν δικαστικά να ανασχέσουν αυτές τις αποφάσεις. Έφτασαν στο σημείο να μπουκάρουν για να πάρουν ότι υπήρχε κινητό και ακίνητο μέσα στο μαγαζί αγνοώντας στην πραγματικότητα ότι οποιαδήποτε εκποίηση περουσιακού στοιχείου της ΙΜΑΚΟ έπρεπε να πάει στους εργαζομένους και αν περίσσευε κάτι σε άλλους μιας και έχω ικανοποιήσει πλήρως τις υποχρεώσεις της ΙΜΑΚΟ προς το δημόσιο. 

Αυτό που έχω να δηλώσω πια είναι ότι, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μέσα στην περιδίνηση της κρίσης, κατά βάση αισθάνομαι υπεύθυνος μόνο στους συνεργάτες μου. Τους ανθρώπους που δούλεψαν για να κρατήσουν την εταιρεία ζωντανή. Σε αυτούς που συμπαράσταθηκαν στις δυσκολότερες στιγμές της ΙΜΑΚΟ και έδωσαν ότι μπορούσαν για να μείνει το μαγαζί ανοιχτό. Οι εταρείες Τύπου στηρίζονται στους ανθρώπους τους, όχι αναγκαστικά σε όλους αλλά στους περισσότερους από αυτούς. Έστω κι αν η ΙΜΑΚΟ, όπως και εγώ προσωπικά, έχει πέσει ουκ ολίγες φορές θύμα «συνεργατών» που επωφελήθηκαν τα μέγιστα -για να το πω ευγενικά. Όμως ακόμα και αυτό είναι αποκελιστικά δική μου ευθύνη. Δική μου αποτυχία. Το να θέλεις να είσαι δημιουργικός δεν σου επιτρέπει σε καμία περίπτωση σαν επιχειρηματία να αγνοήσεις το καθημερινό οικονομικό γίγνεσθαι. Ας πούμε οι φωτογραφήσεις που κόστιζαν 3,5 εκ. ευρώ το χρόνο κοστίζουν σήμερα 500.000 ευρώ! Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για αυτό. Κανέναν πέρα από τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι έκανα μια σειρά «ανακαλύψεων» που βοήθησαν πολύ κόσμο να μπει σε αυτή τη δουλειά, όμως, σε καμιά περίπτωση και δεν ζητάω από κανέναν να με συγχωρήσει για το ότι οικονομικά δεν τα κατάφερα, έστω κι αν η κρίση την οποία ζούμε θα φέρει σε αδιέξοδο το 70% των media στη χώρα μας. 

Εκείνο που θέλω να πω για να κλείσω αυτό το κείμενο είναι ότι θέλω να προσφέρω στους εργαζομένους οποιονδήποτε τίτλο περιοδικού μπορεί να πωληθεί και οποιοδήποτε κινητό ή ακίνητο στοιχείο το οποίο μπορεί να τους αποφέρει αποζήμιωση για όλα όσα έχουν προσφέρει στην εταιρεία. Επίσης δηλώνω σε οποιοδήποτε τσογλάνι ισχυρίζεται ότι έχω λογαριασμούς στο εξωτερικό να το ψάξει, να το καταγγείλει και να το αναφέρει. Θα τον βοηθήσω να βρει την αλήθεια. Κουράστηκα να ακούω ψέματα και ασυναρτησίες.

Εγώ φαλήρισα προσωπικά. Δεν μου ανήκει τίποτα από αυτά που έχτισα έπειτα από 32 χρόνια δουλειάς. Ούτε σπίτια (ναι, μου τα παίρνουν), ούτε χρήματα. Δεν ψάχνω για κατανόηση γιατί ο Τύπος στην Ελλάδα έχει καταλήξει να είναι ανθρωποφαγικός. Αυτοί που χρωστάνε έξι μήνες στους εργαζομένους καταγγέλουν αυτούς που χρωστάνε τρεις. Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα άλλο πέρα από το ότι λυπάμαι για το ότι δεν έχω καταφέρει μαζί με τα άλλα να ξεπληρώσω τους ανθρώπους που δούλευαν για μένα και πιστεύω ότι τα περουσιακά στοιχεία της εταρείας περισσεύουν για να γίνει αυτό. Δεν το χρωστάω μόνο σε αυτούς, αλλά και σε εμένα. Γιατί έμαθα ένα πράγμα από τον μακαρίτη τον πατέρα μου. Να είμαι αξιοπρεπής ακόμα και όταν όλοι θέλουν να με φάνε ζωντανό. Στη μνήμη του θα το παλέψω μέχρι τέλους.

Λένε συνήθως ότι δεν έχει σημασία αν πέσεις, σημασία έχει να μπορείς να ξανασηκωθείς. Ξέρω ότι αυτή είναι μια ωραία φράση, αλλά κομματάκι δύσκολη στην εφαρμογή της, ιδιαίτερα όταν ζεις σε καθεστώς κλινικής κατάθλιψης επί 12 μήνες. Όμως, αυτό είναι που θέλω να κάνω αυτή τη στιγμή αποζημιώνοντας όσους χάνουν από εμένα -χωρίς να σκέφτομαι αυτούς που μου έχουν κάνει τη ζημιά. Πλέον η μόνη δουλειά που έχω είναι αυτή της τηλεόρασης. Πριν βγω στον αέρα εδώ και 11 μήνες χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο μέσα στο καμαρίνι και μετά βγαίνω έξω χαζογελώντας. Κάποιοι το εκλαμβάνουν ως σταρχιδισμό. Δεν έχουν ιδέα τι νιώθω. Βλέπω μάλιστα ότι θέλουν να μου κόψουν και αυτή τη δουλειά, το μοναδικό πλέον εισόδημα για την οικογένεια και τα παιδιά μου. Αγνοούν ότι τα έσοδα από τις εκπομπές μου στον ALPHA πήγαν όλα στην ΙΜΑΚΟ. Ελέγξιμο και αυτό για όποιον θέλει. 

Όμως, δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το συγκινησιακό, κλαψομούνικο στυλ που θα έλεγαν και τα φιλαράκια μου. Δεν μου πάει και δεν το έκανα ποτέ. Ξέρω θα ταλαιπωρηθώ για πολλά χρόνια, αλλά κάπου εδώ θα χρησιμοποιήσω τη χολιγουντιανή ατάκα ενός «λαϊκού» τύπου. «I’ll be back» έλεγε ο Άρνι, το ίδιο λέω και γω. Έτσι θέλω να πιστεύω. Μόνο που πια δεν θα είμαι τόσο αφελής...

Υ.Γ1: Για τον μαλάκα που έγραφε ότι έχω Bentley (σιγά μην έχω και ιδιωτικό αεροπλάνο), τι να πω... Ας έρθει να του τη χαρίσω. 

Υ.Γ2: Αν ευχαριστώ κάποιον σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι τη γυναίκα μου που κάθεται σαν βράχος δίπλα μου. Όλοι σου λένε στα κρίσιμα ότι η υγεία μετράει και το να είμαστε καλά. Βέβαια όσοι ήταν στον Τιτανικό είχαν υγεία, τύχη δεν είχαν. Δεν γκρινιάζω, όμως, γιατί η ζωή μου φέρθηκε καλά. Μέχρι σήμερα... Άλλωστε, τι να πω εγώ όταν υπάρχουν πια πολλοί συνάνθρωποί μας που ζουν κάτω από το «μηδέν». Είναι η Ελλάδα του 2012. Κουράγιο...

Υ.Γ3: Πολύ διασκεδάζω με όλους αυτούς που για χρόνια δούλευαν στην ΙΜΑΚΟ, πληρωνόντουσαν πλουσιοπάροχα και φυσικά πριν από την ώρα τους και πλέον στάζουν χολή σε κάθε ευκαιρία. Είναι το καλύτερο μάθημα που μπορώ να πάρω για το μέλλον. Ειλικρινά τους ευχαριστώ.

Υ.Γ4: Πάτησα σχεδόν τα 60 αλλά επιμένω: Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Θα τα ξαναπούμε...»Media περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατάσχεση στην Imako 
Ο άλλος Πέτρος Κωστόπουλος  
 
 
σχόλια (74)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ | 27/02/2012 00:04
  Επιτελους αρχισε να φευγει η σαβουρα. Σιγουρα σειρα εχουν οι πολιτικοι αυτης της χωρας που ειναι απο την ιδια παστα.
  Ζαχαριουδακης Ρ.
  απάντηση103
   
   
  ΌΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ | 26/02/2012 22:21
  Ο κ. Κωστόπουλος στο κλείσιμο της αυτοκριτικής επιστολής του αναφωνεί ως άλλη Scarlett O' Hara: "Αύριο άλλωστε είναι μια καινούργια μέρα!!!
  Athens
  απάντηση60
   
   
  Ακου, θα τα ξαναπουμε.... | 26/02/2012 18:20
  Πως φαίνεται ο αλλοτριωμένος, διεφθαρμένος και πλέον εδώ και χρόνια όχι άνθρωπος αλλά υπάνθρωπος. Ακόμα και σ' αυτήν την κατάσταση που έχει περιέλθει με τα αντικαταθλιπτικά ο ναρκισσισμός και η έπαρση δεν τον εγκαταλείπουν. Εγώ φταίω για όλα λέει με τη χαρά της αξίας που του δίνει η φράση αυτή. Αισθάνεται σπουδαίος όσο κι ο εφιάλτης στις θερμοπύλες. Η ματαιοδοξία του και η αναγκη του για υστεροφημία δεν διαχωρίζει το καλο απ το κακο. Αν ειχε την δυναμη να σωσει την Ελλάδα η να την καταστρεψει γι αυτον αυτο δεν θα εκανε καμια διαφορα. Σημασια εχει Η ΔΥΝΑΜΗ κι οχι η σωτηρια ή η καταστροφή. Το ατομο αυτο ειτε ζει ειτε οχι δεν εχει καμια απολυτως σημασια. Ειναι κριμα οχι γι αυτον τον συγκεκριμενο αλλα για τον οποιονδηποτε φτανει σε τετοιο βαθμο αθλιοτητας.
  prokler
  απάντηση185
   
   
  TOPI | 26/02/2012 05:06
  afti tin kritiki tha tin dexomoun na tin kaname otan afto pou katigoroume me toso pathos itan stin akmi tou ke ixe tin opia dinami.
  topi
  απάντηση10
   
   
  Τά πολλά λόγια είναι φτώχεια. | 24/02/2012 23:41
  Αν καί ποτέ δέν συμφωνούσα μέ τό στύλ καί τόν τρόπο ζωής πού πρότεινες διά μέσω τών εντύπων σου, σού εύχομαι νά ορθοποδήσεις σέ κάτι διαφορετικό καί νά δώσεις δουλειά σέ 1000 άτομα.Ολα τά άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες τής πλάκας.
  Τάκης.χ.
  απάντηση1114
   
   
  Δρυός πεσούσης.. | 24/02/2012 13:39
  ... Πάς Έλλην καραγκιόζης, βρωμερός και τρισάθλιος, χαιρέκακος φτωχομπινεδιάρης, ξυλεύεται... Τα μηδε΄νικά του πλανήτη Γή.. Οι Έλληνες.. Η σκατόρατσα της Ευρώπης.. Θαυμάστε κακία, μίσος, και εκδικητικότητα.. Είστε άξιοι της μοίρας σας, και σας αξίζουν απολύτως τα όσα έρχονται την επόμενη 15ετία.. Φάτε τηλεόραση, και περαστικά σας.. Όσο για τον περι ού ο λόγος, είμαι σίγουρος πως γρήγορα θα ξανασταθεί στα πόδια του. ότι και άν είναι, όσο μίσος κι άν μάζεψε πάνω του απο τους "τίποτα" των επόμενων 5 σελίδων (αυτών των ανεκδιήγητων Ελληναράδων), ειναι βέβαιο πως θα επανέλθει.. Αυτού του είδους οι άνθρωποι, με τα καλά και τα κακά τους, δεν παρατάνε τη ζωή τους - ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ, ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ...
  Timos Georgiou - Athina
  απάντηση834
   
   
   
  Kριτική σκέψη: Δεν είναι έτσι επειδή έτσι νομίζετε | 24/02/2012 13:24
  Κύριε Κωστόπουλε, δεν ευθύνεται η ΝΔ το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ για το σημερινό χάλι. Απο το 1981 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 31 χρόνια, στα οποία κυριάρχησε και κυβέρνησε τα περισσότερα το ΠΑΣΟΚ. Η σημερινή κρίση είναι απ'ευθείας αποτέλεσμα της Σοσιαλιστικής πολιτικής του Ανδρέα Παπανδρέου. Το ότι έπαθες ότι έπαθες, είναι απλά ποιητική δικαιοσύνη, αφού έβαλες και σύ πλάτη και υπήρξες εξαπτέρυγο του Κινήματος. Τελεία.
  Model Citizen
  απάντηση1612
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Η ζωή είναι μεγάλη | 24/02/2012 11:04
  Η ζωή είναι μεγάλη κι αν την κάνεις καρναβάλι Θα'ρθει η ώρα να χτυπήσεις το ξερό σου (τ'αδειανό σου;) το κεφάλι
  zax
  απάντηση181
   
   
  Ο πραγματικος ανδρας | 24/02/2012 10:39
  Μη μασάς ,ΕΣΥ έχεις γράψει ότι ο πραγματικός άνδρας είναι αυτός που έχει περάσει ένα διαζύγιο,μια χρεωκοπία και μια καρδιακή προσβολή...... τώρα με βάση το σκεπτικό αυτό ,ο πατέρας μου ,που δε πέρασε τπτ από τα 3 ,δεν ήταν πραγματικός άνδρας.....
  axilleas
  απάντηση142
   
   
   
  Α ρε αθάνατε Έλληνα | 24/02/2012 09:01
  Το πλήθος και περιεχόμενο των περισσοτέρων σχολίων παρακάτω δείχνουν το πραγματικό σύμπτωμα του απόλυτου ξεπεσμού της κοινωνίας μας. Όσο κι αν καμουφλάρεται με αμπελοφιλοσοφίες και καφροαναλύσεις του τύπου "ο Κωστόπουλος και η ΙΜΑΚΟ μας έλεγαν να πάμε στη Μύκονο, να πουλήσουμε το κτήμα του παππού και να αγοράσουμε βαρία χαρτιά...αυτός φταίει..." ο κομπλεξισμός και η χαιρεκακία δεν κρύβεται. Κανένας δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος που είναι απλούστατα πως η οικονομική κρίση οδήγησε μια άλλοτε πανίσχυρη επιχείρηση στη χρεωκοπία και 500 εργαζόμενους ακόμα στην ανέργια. Και έιναι τέτοια η χολή και το μίσος που όλοι ασχολούνται με την προσωπικότητα, τα κομπλεξ ανωτερότητας ή κατωτερότητας, το μεγάλο έγω, το πάθος για προβολή που είχε ο άνθρωπος που τη δημιούργησε. Βγήκαν οι γύπες για σεργιάνι...Ντροπή σε όλους σας και να ξέρετε καλά πως αυτοι που χαίρονται και τη βρίσκουν με τις καταστροφές είναι καταδικασμένοι να ζούν μέσα σε αυτές....
  AM
  απάντηση2411
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Καιρός να κόψουμε τη μαλακία.... | 23/02/2012 23:50
  ... και να κάνουμε καμμιά δουλειά! Αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα Και μη μου το λογοκρίνετε κ. moderator, τόσες φορές το γράφει ο από πάνω!
  Ελελεύ
  απάντηση100
   
   
  Ποιος να λυπάται ποιον..? | 23/02/2012 21:20
  Πετρο, η κλαψα σου ειναι για να ξερνας!...Τι έγινε? Όλα οσα υποστήριζες είναι φούσκα? ....Που πήγε το lifestyle, οι wannabe γκομενες που καθε αντρας επρεπε να ειχε στο πλευρο του, τα 100 πραγματα που πρεπει ενας αντρας να εχει κανει προτου πεθανει? ....Για χρονια πασαρες εναν μυθο, που εκανες τον καθε ενα που δεν μπορει να πιάσει το "ονειρο" να δίχνει "αχρηστος", και για να το πω ίσως καλύτερα "λιγότερο ικανός"...Γιατι ήσουν τοσο ηλιθιος ωστε να πιστευεις οτι ο αναγνώστης μπορει να ταυτιστει με τα αρθρα σου, ενω έπερνε λιγότερα απο 800 ευρω! Αν ισχύει πραγματικά οτι πλεον το μονο σου εισόδημα ειναι ο μισθός απο τον ANT1....(κομματάκι δύσκολο) θα χάρω πάρα πολυ να τυχει στη ζωή σου να διαβάσεις όλα αυτά τα κωλοπεριοδίκα lifestyle που υποστήριζες να δεις πως ειναι και η άλλη οψη....
  m.k.
  απάντηση284
   
   
   
  Γνήσιος εκπρόσωπος Γυφτοχλιδοπασοκισμου | 23/02/2012 18:02
  Nα ζητήσεις δανεικά από το κολλητάρι σου το Λαλιώτη ρε απατεώνα και να εξηγήσεις που καταχώνιασες τα φράγκα από την αρπαχτή του Χρηματιστηρίου. Βρε λαμόγιο είναι μικρή η πιάτσα και σε ξέρουμε από μέσα
  Babis
  απάντηση559
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΩ? ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ..... ΕΙΣΑΣΤΕ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΣ | 23/02/2012 17:17
  Το ρολογακι ? τιποτα ιδιαιτερο ενα απλο IWC aquatimer Deep Two.Τα ρουχαλακια ? Ο ΙΔΙΟΣ εχει δηλωσει στο απολογητικο του αρθρο (ημουν κι εγω μαλακας) οτι αγορασε σε μια εβδομαδα ΤΟ ΙΔΙΟ κοστουμι 2 φορες.Τα αυτοκινητα,τα σπιτια σε μυκονο και Φιλοθεη,τα δακτυλιδια(βγαζω ματι)με τις νεκροκεφαλες,τα φουσκωτα,τα ταξιδια,και τελος παντων ολο αυτο το life style που ζηλεψαν γενιες Ελληνων,κυριως αντρων,ευτυχως φαινεται να πεθαινει.Τι απομενει για να ειμαστε σιγουροι?Ο ετερος καπαδοκης ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ ΣΕΠΤΙΜΟΣ ΣΕΒΗΡΟΣ μεγας λατρης του Σπαρτιατικου βιου και της ταπεινης αντισφαιρισης.
  nitroklikeridia stop
  απάντηση433
   
   
  DEN TA LES KALA | 23/02/2012 12:49
  Tis diakopes to kalokairi stin Io me ton Niko Papandreou kai meta stin Mykono pos tis pliroses gia pes? Me ta esoda apo ta spitia pou poulises?
  OJ
  απάντηση376
   
   
   
  ψυχραιμια | 23/02/2012 09:13
  Το πως και γιατι μπηκε στο χρηματιστηριο,μια μεσαια επιχειρηση οπως εγραψε ο ιδιος,ειναι λιγο περιεργο.Ποσα χρηματα,αραγε,κερδισε απο αυτο;Και ποιος τον βοηθησε;;Οπως και να εχει,ενας επιχειρηματιας καταστραφηκε και μαζι του πηρε και πολλους εργαζομενους.Η κακια και η χολη ειναι ανεξοδες,αλλα η αυτογνωσια δυσκολη.Ποσοι μικροι Κωστοπουλοι δεν αναδειχθηκαν στην Ελλαδα τα τελευταια χρονια;Που ζουσαν σαν βασιλιαδες και ηταν και απενταροι;Εγω δεν χαιρομαι για κανεναν ανθρωπο που καταστρεφεται.Συν το οτι χαθηκαν 550 θεσεις εργασιας.Αυτο πρεπει να σκεπτομαστε.Μαζι mε τον Κωστοπουλου υπαρχουν αλλα 550 δραματα,ανθρωπων που βρεθηκαν στον δρομο.Ας μην ειμαστε τοσο σκληροι,γιατι οσοι δουλευουμε στον ιδιωτικο,μπορει συντομα να φαμε τα λογια μας και να ακολουθησουμε κι εμεις.Ψυχραιμια κι οχι ανθρωποφαγια.
  E.S
  απάντηση626
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ο άντρας της χρονιάς | 23/02/2012 08:21
  Πάντως, ο άλλος μεγάλος ανταγωνιστής του Πέτρου, φρόντιζε από καιρό εις καιρό (ιδίως δε σε προεκλογικές περιόδους) να φιλοξενεί στα εξώφυλλά του και κάνα πολιτικό μουτράκι, άσε που δημιούργησε και τον λεγόμενο "θεσμό (βραβεύσεων) της χρονιάς". Η PR σύλληψη της δεκαετίας. Α, ρε Πέτρο δεν ήθελε κόπο, ήθελε τρόπο ρε... Αλήθεια, λυπάμαι, μα όπως έλεγες κι εσύ πάντα "τι να τα κάνεις τα λεφτά άμα δεν έχεις φράγκο" Υ.Γ. Αλήθεια, οι υπολοιποι δύο του συνεταιρισμού πως τα πήγαν άραγε? Γιατί δεν ¨εμφανίζονται¨ με ανάλογο ύφος?
  max
  απάντηση203
   
   
  ΜΠΡΑΒΟ | 23/02/2012 02:23
  ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ. ΧΑΧΑΧΑ
  GK
  απάντηση3515
   
   
  Αντε γεια | 23/02/2012 02:17
  Καημένα μου Κωστόπουλε δεν ξέρεις πόσο στενοχωρηθήκαμε όλοι. Εγω προσωπικά μου περισσεύουν γύρω στα 20-30 ευρώ το μηνα. Σε παρακαλώ επικοινώνησε μαζί μου να έρθεις να στα δίνω. Ξέρω δεν είναι πολλά αλλά αυτά μπορώ. Στην τελική τώρα που θα σε παρατήσει η γλάστρα φτάνουν για μια επίσκεψη στη Φυλής, Πραγματικά αν υπηρχε στην εγκυκλοπέδεια εγγραφή για την σήψη της δεκαετίας των 90's που έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάντια στην σαν κύριο αντιπρόσωπο θα είχε εσένα και την φωτογραφία σου. ΟΥΣΤ ΡΕ ΒΡΩΜΟΠΑΣΟΚΕ!ΒΛΑΧΟ . ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 60 ΣΟΥ? ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ ΡΕ ΒΛΑΚΑ
  ΓΙΑΝΝΗΣ Κ
  απάντηση4623