Η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα χρηματοδότησης δημιουργικών πρότζεκτ (crowdfunding) ετοιμάζεται να γυρίσει ντοκιμαντέρ με τις σημαντικότερες ιστορίες επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που έχουν περάσει από τις σελίδες της.

Κάθε εβδομάδα, εκατοντάδες άνθρωποι εναποθέτουν τις ελπίδες τους για χρηματοδότηση των ιδεών τους στο Kickstarter και χιλιάδες είναι εκείνοι που ρίχνουν τα χρήματά τους σε πρότζεκτ από το χώρο της μουσικής, των ταινιών, της τέχνης, της τεχνολογίας, του σχεδίου, των εκδόσεων κ.α.

Οι διαδικτυακοί «επενδυτές» επιλέγουν το πρότζεκτ και με ποιο ποσό επιθυμούν να το χρηματοδοτήσουν (από 1 δολάριο μέχρι και όσο επιθυμούν) και τα χρήµατα εκταµιεύονται µόνο αν συγκεντρωθεί το σύνολο του ποσού που ζητά εξ αρχής ο δημιουργός του εκάστοτε πρότζεκτ. Σε άλλη περίπτωση επιστρέφονται.

Από αυτή την εβδομάδα λοιπόν, στο Kickstarter αναζητείται «κινηματογραφιστής» ο οποίος θα «αιχμαλωτίσει» όλες τις σημαντικές ιστορίες που ξετυλίγονται καθημερινά στον ιστότοπο, με σκοπό να εμπνεύσει και τις επόμενες που ακολουθούν.

(Το infographic δημιουργήθηκε από το Killerinfographics και το Zippycart)