Όπως είναι φυσικό η είδηση του θανάτου του Στιβ Τζομπς, ιδρυτή της εταιρείαςApple, κυριαρχεί σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στα πρωτοσέλιδα των ηλεκτρονικών εκδόσεων των περισσότερων εφημερίδων του κόσμου. Αφιερώματα στη ζωή και το έργο του μεταδίδονται από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης εκατομμύρια μηνύματα αναφέρονται στον πρόωρο θάνατό του.

Ο Στηβ Τζομπς άλλαξε όχι μόνο την τεχνολογία, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης δίνοντάς τους τρομακτική ώθηση προς τον ψηφιακό κόσμο. Υπήρξε ένας εμπνευσμένος επιχειρηματίας που ποντάρισε στην καινοτομία και κέρδισε, ένας οραματιστής που ονειρεύτηκε το μέλλον και το έκανε πραγματικότητα στο παρόν.

»Σ ευχαριστώ που μας έδειξες ότι αυτό που δημιουργείς μπορεί να αλλάξει τον κόσμο» έγραψε στην σελίδα του στοFacebookο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

«Ο κόσμος πολύ σπάνια βλέπει κάποιον να έχει τόσο βαθιά επίδραση στην εποχή του» δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς.

Στο Διαδίκτυο όλες οι ενημερωτικές ιστοσελίδες έχουν πρωτοσέλιδα αφιερώματα, με ρεπορτάζ, βίντεο και φωτογραφίες, από τη ζωή, τα επιτεύγματα και τις μεγάλες στιγμές του.

Επίσης οι χρήστες τηςAppleμοιράζονται τις αναμνήσεις τους από στιγμές της ζωής τους που τα προϊόντα της εταιρείας έπαιξαν βασικό ρόλο, από προτάσεις γάμου στοiPadμέχρι τους πρώτους υπολογιστέςMacπου απέκτησαν.

Διάφοροι θαυμαστές άφηναν λουλούδια και άναβαν κεριά έξω από καταστήματα τηςAppleσε διάφορες πόλεις της Αμερικής.

Στο Twitter χιλιάδες διάσημοι δημοσιογράφοι, μουσικοί, τραγουδιστές, πολιτικοί αναρτούν συλληπητήρια μηνύματα και μοιράζονται απόψεις και αναμνήσεις για τον εκλιπόντα.

Στη λίστα με τα πιο δημοφιλή θέματα συζήτησης στο μικροϊστολογικό κοινωνικό δίκτυο Twitter, λίγη ώρα μετά το θάνατό του, αλλά και αρκετές ώρες αργότερα, τα θέματα που κυριαρχούσαν αναφέρονταν στον Στιβ Τζομπς (Trending Topics:
#ThankYouSteve, #RIPSteveJobs, #iSad, STAY HUNGRY, Think Different, Стив Джобс).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Twitter τα μηνύματα που σχετίζονταν με το θάνατο του Τζομπς έφτασαν τα 10.000 ανά λεπτό. Όταν είχε ανακοινωθεί η εκτέλεση του Μπιν Λάντεν ανέβαιναν 5.000 μηνύματα ανά λεπτό, ενώ για τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον ο αριθμός αυτός έφτανε τα 450 μηνύματα ανά λεπτό.

Οι χρήστες συσκεών Apple μιλούν για το πώς άλλαξε ο Στιβ Τζομπς τη ζωή τους

Η Αμερική θρηνεί το θάνατό του