Εντονα φαίνεται ο προσανατολισμός του ΑΝΤ1 στα δυναμικά όπως αποκαλούνται τα κοινά ηλικίας 15-44. Τηλεπαιχνίδια, τάλεντ σόου και σειρές θα παρακολουθήσουμε εφέτος στο κανάλι του Αμαρουσίου. Αισιοδοξία ευελπιστεί να αποπνεύσει το πρόγραμμα που τη σεζόν που έρχεται, βάζει στόχο για να ξαναφέρει τον ΑΝΤ1 στην κορυφή της τηλεθέασης. Αυτό τουλάχιστον, διαρρέουν υψηλόβαθμα στελέχη του σταθμού, επενδύοντας στην ψυχαγωγία και σε πολύ αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Η έναρξη της σεζόν, θα γίνει στις 24 ή τις 31 Οκτωβρίου.

Μετά τις 29 Αυγούστου οι τελικές επιλογές

Και αν τα στελέχη του ΑΝΤ1 περνούν τις τελευταίες μέρες των διακοπών τους, παρόλα αυτά πονοκεφαλιάζουν από τώρα, καθώς λίγα πράγματα έχουν κλείσει για το νέο πρόγραμμα: από τους πρωταγωνιστές στις σειρές μέχρι τους παρουσιαστές εκπομπών και τους χορευτές του Dancing και Dancing on ice. Για το τελευταίο, παρόλο που οι συζητήσεις με τους περισσότερους από τους 12 celebrities βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο γνωρίζουμε μόνο ότι δεν θα υπάρχει Γιάννης Λάτσιος στην κριτική επιτροπή και δεν θα το παρουσιάζει η Ζέτα Μακρυπούλια (θα τη δούμε στο Dancing που θα προβληθεί στο δεύτερο μισό της σεζόν). Το πατινάζ στον πάγο αρχίζει από τα τέλη Οκτωβρίου με 3μελή ή 4μελή επιτροπή με τον Αλέξη Κωστάλα να βρίσκεται σίγουρα κάθε Κυριακή στον ΑΝΤ1, απέναντι από το «Just the 2 of us» του Mega_και το Chart Show με τη Ναταλία Γερμανού;

Παρουσιαστές χωρίς εκπομπή

Ερωτηματικό για το πώς θα αξιοποιηθεί ο Σάκης Ρουβάς καθώς αν και ο ΑΝΤ1 τον θέλει πολύ, δεν έχει βρεθεί ακόμη το concept στο οποίο θα αξιοποιηθεί αφού X-Factor δεν θα δούμε εφέτος. Η Ευγενία Μανωλίδου άφησε τις κατσαρόλες του Master Chef για τους χορούς ballroom και τί κατάλαβε; Εκτός από ένα πέρασμα από την κριτική επιτροπή του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» (Χρήστος Φερεντίνος στην παρουσίαση και κριτές οι Βαγγέλης Περρής, Ηλίας Ψινάκης) δεν θα έχουμε την ευτυχία να την ξαναδούμε οικοδέσποινα εκπομπής. Από το νέο πρόγραμμα, αγνοείται και η Νάντια Μπουλέ: «Δεν έχει παρθεί καμία απόφαση, δεν υπάρχει πρόταση, προς το παρόν παρουσιάζει το Elatte» ακούγεται από έγκυρα χείλη, όμως γιατί κάτι μας λέει ότι την τελευταία στιγμή… κάπου θα τρουπώσει και κάποια εκπομπή θα παρουσιάσει;

Πρόταση στην Ελένη Ράντου για τη νέα σειρά «Το αμάρτημα της μητρός μου», την ερωτική κομεντί του Αλέξανδρου Ρήγα (σενάριο και σκηνοθεσία) δεν έγινε. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, έγινε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Σπύρο Παπαδόπουλο κάτι που εξετάζει σοβαρά ο ηθοποιός. Τίποτε άλλο δεν έχει κλείσει για τη σειρά, η οποία όμως θα ξεκινήσει γυρίσματα την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ενώ προγραμματίζεται για το πρώτο μισό της σεζόν! Εδώ θα δούμε και τα επτά επεισόδια της σειράς Steps που δεν προβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Από τον Ιανουάριο θα δούμε και τη σειρά «Ελεύθερος κι ωραίος» με τον ταξιτζή Γιώργο Πυρπασόπουλο και τις Θάλεια Ματίκα, Ιωάννα Πηλιχού αλλά και τη νέα καθημερινή δραματική σειρά των Στράτου Μαρκίδη – Γιάννη Βασιλειάδη σε σενάριο της Αντας Γκουρμπαλή η οποία θα προβάλλεται στο lead-in. Για αυτή τη σειρά, στο Μαρούσι επιθυμούν σφόδρα την επιστροφή της Κάτιας Δανδουλάκη, πολλά χρόνια μετά το τέλος της «Λάμψης» του Νίκου Φώσκολου. Για την ίδια σειρά συζητά και η Φιλαρέτη Κομνηνού. Ομως, υπό εξέταση είναι και η δεύτερη πρόταση του Στράτου Μαρκίδη για εβδομαδιαία σειρά – μεταφορά υπό μορφή μίνι σειράς αξέχαστων ελληνικών ταινιών («Μια τρελή τρελή οικογένια», «Μια Ιταλίδα απ’την Κυψέλη», «Η θεία από το Σικάγο» κ.α.)

Μεγάλος γρίφος το πρωινό

Θα το παρουσιάζει ο Γιώργος Παπαδάκης. Το καταλάβαμε. Αυτό που δεν καταλάβαμε και δεν γνωρίζουν ούτε οι επιτελείς του σταθμού, είναι το πώς θα χτιστεί αυτή η νέα εκπομπή η οποία θα βγει στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα καλύπτει από τις 07.00-12.00 (πιθανότερο) ή τις 13.00, θα πατάει σε πρότυπα των πρωινών ξένων σταθμών και θα εξελίσσεται σε ένα νέο πλατώ στα στούντιο Κάππα. Την υψηλή εποπτεία θα έχει ο δημοσιογράφος και θα την παρουσιάζει κιόλας μέχρι τις 10.00. Σε κάποιες ενότητες θα είναι παρών, στις υπόλοιπες θα λείπει, τις οποίες θα παρουσιάζει κάποιος άλλος (μάλλον ο Χρήστος Φερεντίνος). Ο,τι καταλάβατε, καταλάβαμε. Τα υπόλοιπα, επί της οθόνης.

Εμφαση στην ψυχαγωγία

Ο σταθμός έβαλε μπρος για αρκετά τηλεπαιχνίδια και ριαλιτοκαστάσεις. «Μeet the parents», «Fab 4» (Queer Eye) με Ηλία Ψινάκη, Τρύφωνα Σαμαρά, το τηλεπαιχνίδι «Total Black out» (Πούμπουρας), «Galileo» (Γιώργος Λιανός) και την επιστροφή των «Με το δεξί», «Wipe out 2», «Πλάκα κάνεις», «Με αγάπη», «Ράδιο αρβύλα» και «Ola 12».

Παράλληλα στο web tv του σταθμού οι πάνω από 1,4 εκ. μοναδικοί χρήστες κάθε μήνα θα παρακολουθήσουν τις σειρές «Stick around». «Flatmates», «The Cut», «Pink», «Signs of life» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ΑΝΤ1 θα κρατήσει τα δικαιώματα των αγώνων του Γιουρόπα Λιγκ.

Günlük aşk (καθημερινός έρωτας)

Η τουρκική σειρά «Ask I Memnu» («Forbidden love», βασισμένη σε μυθιστόρημα) προτάσσεται ως το υπερόπλο του σταθμού καθώς η ερωτική δραματική σειρά έφτασε μέχρι και το 77% στη γείτονα χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι εταιρείες παραγωγής τουρκικών σειρών πλέον πατούν στην αυξημένη ζήτηση και στον νόμο προσφοράς-ζήτησης, προκειμένου να ζητήσουν περισσότερα χρήματα, ο ΑΝΤ1 καταφέρνει να κρατάει χαμηλότερα τα συμβόλαια καθώς αγόρασε πακέτο όσες σειρές τον ενδιέφεραν από την προηγούμενη σεζόν_μαζί με το «Kismet», τα «Ασημένια Φεγγάρια» και το «1000+1 νύχτες» που έχει ήδη προβάλει. Η σειρά θα ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου.