Χθες Τετάρτη 18 Μαΐου ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Λάμπης Ταγματάρχης ανακοίνωσε τη δημιουργία του θεσμού «Συνήγορος του Τηλεθεατή». Όπως εξήγησε πρόκειται για έναν θεσμό που λειτουργεί εδώ και χρόνια σε πολλούς δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΕΡΤ που είχε εγκριθεί από το Δ.Σ. της εταιρείας στο πλαίσιο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ, στο οποίο περιλαμβάνονται δράσεις που θα αναδείξουν το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας και θα συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας της.

Ο Συνήγορος του Τηλεθεατή θα υπάγεται απευθείας στο Δ.Σ. της εταιρείας και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και θα ασχολείται με την κατηγορία των παραπόνων και καταγγελιών, για τις οποίες οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι με την απάντηση της Διοίκησης της ΕΡΤ ή θα απαιτούν περαιτέρω έρευνα.

Επίσης, θα επεξεργάζεται και θα αναλύει τις απόψεις του κοινού, θα αξιολογεί τα εκπεμπόμενα προγράμματα και θα ενημερώνει γραπτώς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της ΕΡΤ, οι οποίες θα υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά του, ενώ θα προτείνει στην ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και το ΚΕΕΠ νέες δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

Ως Συνήγορος του Τηλεθεατή ορίστηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ι. Πανούσης. Οι απαντήσεις του και ο διάλογός του με τους τηλεθεατές / ακροατές της ΕΡΤ θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της εταιρείας.