Με μια εντυπωσιακή δωρεά, ύψους 1.000.000 δολαρίων, υπέρ των σεισμοπαθών της Ιαπωνίας, η αμερικανίδα σταρ του κινηματογράφου Σάντρα Μπούλοκ επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι είναι μια από τις πιο δραστήριες και ευαισθητοποιημένες κοινωνικά προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής. Η ηθοποιός έχει συνδράμει και άλλες φορές, μέσω του αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, τους αναξιοπαθούντες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη: Ενδεικτικά αναφέρουμε το 1.000.000 δολάρια για το τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού το 2004 και το 1.000.000 δολάρια για τον πρόσφατο σεισμό στην Αΐτή.

Γεννημένη το 1964 στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, η Μπούλοκ έγινε γνωστή με τις εμφανίσεις της στις ταινίες «Speed» «Παγιδευμένη στο δίκτυο», «Ενώ εσύ κοιμόσουν» και «Μις με το ζόρι», ενώ το 2010 κέρδισε το Οσκαρ Πρώτου Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «The blind side » που στη χώρα μας προβλήθηκε με τον τίτλο «Σχέση Στοργής».

Ιδιαίτερα αγαπητή στο αμερικανικό κοινό, θεωρούνταν η προσωποποίηση της οικογενειακής ευτυχίας μέχρι πριν από μερικούς μήνες: Τότε, λίγο μετά την απονομή των Οσκαρ, αποκαλύφθηκε ότι ο πολυαγαπημένος σύζυγός της, επιχειρηματίας Τζέσε Τζέιμς, την απατούσε. Η Μπούλοκ ζήτησε (και πήρε) διαζύγιο. Λίγο πριν τα γεγονότα το ζεύγος είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για τον υιοθεσία ενός αγοριού από τη Νέα Ορλεάνη, το οποίο τελικά υιοθέτησε η ηθοποιός, ανακοινώνοντας ότι θα το μεγαλώσει μόνη της.