Η ελληνικής καταγωγής Αριάννα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι αυτή τη στιγμή είναι η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επίδραση στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Οχι μόνο η ιστοσελίδα της, «Τhe Ηuffington Ρost», καταφέρνει να συναγωνίζεται τους κολοσσούς του Τύπου στη διαμόρφωση της καθημερινής ατζέντας, αλλά η ίδια εμφανίζεται από το πρωί ως το βράδυ σε δεκάδες τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές, τοποθετούμενη επί παντός επιστητού, με μια προφορά την οποία όποιος ακούσει δύσκολα ξεχνάει.

Πριν από λίγες ημέρες το αμερικανικό περιοδικό «Forbes» τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 100 πιο σημαντικές γυναίκες των ΗΠΑ. Το «Ηuffington Ρost» συγκεντρώνει κάθε μήνα περισσότερους από 24 εκατομμύρια επισκέπτες και κατατάσσεται δεύτερη σε επισκεψιμότητα ενημερωτική ιστοσελίδα μετά τους «Νew Υork Τimes», με τη «Washington Ρost» και τους «Los Αngeles Τimes» να ακολουθούν. Ειδικοί αναλυτές υπολογίζουν ότι η συνολική αξία της ιστοσελίδας ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια, κάνοντας το εγχείρημα της Αριάννας μια από τις μεγαλύτερες μιντιακές επιτυχίες σε μια περίοδο όπου τα μίντια βιώνουν τη μεγαλύτερη κρίση τους εδώ και δεκαετίες.

Η Αριάννα Στασινοπούλου γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα και φοίτησε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Το 1980 έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου επιδόθηκε στη συγγραφή βιογραφιών διασημοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο και η Μαρία Κάλλας, οι οποίες είχαν σχετική εμπορική επιτυχία, αν και για τη βιογραφία της Κάλλας είχε κατηγορηθεί για λογοκλοπή.

Το 1980 σε ένα κοσμικό πάρτι στο Σαν Φρανσίσκο συνάντησε τον εκατομμυριούχο Μάικλ Χάφινγκτον, τον οποίο παντρεύτηκε έναν χρόνο αργότερα. Το ζευγάρι ζούσε στην Ουάσιγκτον, όπου η Αριάννα έγινε γνωστή για τα κοσμικά πάρτι που έδινε για την ελίτ των Ρεπουμπλικανών. Οταν ο σύζυγός της αποκάλυψε δημόσια ότι ήταν αμφισεξουαλικός, η Αριάννα τον χώρισε παίρνοντας μαζί της τις δύο κόρες τους και μεγάλο μέρος από την περιουσία του.

Με τα χρήματα από το διαζύγιο η Αριάννα άρχισε να χρηματοδοτεί διάφορες ιδέες στο Διαδίκτυο. Αλλαξε επίσης την πολιτική της θέση και από υπέρμαχος των Ρεπουμπικανών άρχισε να γίνεται υποστηρικτής των Δημοκρατικών και να εμφανίζεται σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές όπου καταφερόταν εναντίον της κυβέρνησης Μπους και του πολέμου στο Ιράκ. Το 2004 γνώρισε σε ένα πάρτι τον Κεν Λίρερ, πρώην στέλεχος του μιντιακού κολοσσού Τime Warner ΑΟL, και αποφάσισαν να στήσουν μια ενημερωτική ιστοσελίδα επενδύοντας από 2 εκατ. δολάρια ο καθένας.

Εξι χρόνια αργότερα η ιστοσελίδα απασχολεί 186 δημοσιογράφους και υπαλλήλους, καθώς και 6.000 μπλόγκερ, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι τρανταχτά ονόματα της πολιτικής, των γραμμάτων, των τεχνών και της βιομηχανίας του θεάματος και οι οποίοι γράφουν για την ιστοσελίδα χωρίς αμοιβή.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι η Αριάννα, εκτός από τα πύρινα άρθρα της στην ιστοσελίδα, εμφανίζεται σχεδόν καθημερινά στις πιο σημαντικές ενημερωτικές εκπομπές στην αμερικανική τηλεόραση σχολιάζοντας τις καυτές ειδήσεις της επικαιρότητας, προωθώντας τα βιβλία της και το «Ηuffington Ρost» σε μια προσωπική διαφημιστική εκστρατεία άνευ προηγουμένου. Οπως όλα δείχνουν, αυτή τη στιγμή η Αριάννα ζει τον προσωπικό της θρίαμβο και τίποτε δεν μπορεί να τη σταματήσει.