Ξένες ταινίες

«Jack Reacher: Ποτέ µη γυρίζεις πίσω» (Jack Reacher: Never Go Back), ΣΚΑΪ, 21:00



Ο εμπειροπόλεμος, τολμηρός, ευφυής και ολιγόλογος πρώην ταγματάρχης Τζακ Ρίτσερ καλείται αυτή τη φορά να επιστρέψει στην παλιά του στρατιωτική βάση, προκειμένου αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία δύο στρατιωτών και να αποκαταστήσει την τιμή της ταγματάρχη Τέρνερ που άδικα κατηγορείται για κατασκοπεία. Η άφιξή του στη βάση πυροδοτεί μια σειρά από εκρηκτικές εξελίξεις, και αυτό που αρχικά φαινόταν σαν μια εύκολη υπόθεση μοιάζει τώρα να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις. Πρωταγωνιστούν: Τομ Κρουζ, Ρόμπερτ Νέπερ, Κόμπι Σμόλντερς, Αλντις Χοντζ κ.ά. (2016)
«Χόμπιτ: Η µάχη των πέντε στρατών» (The Hobbit: The battle of the five armies), Alpha, 21:30



Τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας των «Χόμπιτ» (πρίκουελ της θρυλικής τριλογίας του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών») σκηνοθετημένο όπως όλες οι ταινίες των δύο σειρών από τον Πίτερ Τζάκσον. Το έπος, η περιπέτεια και η φαντασία του συγγραφέα Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν κλιμακώνονται σε ένα φιλμ υποψήφιο για Οσκαρ σε αρκετές τεχνικές κατηγορίες. Παίζουν: Ιαν Μακ Κέλεν, Μάρτιν Φρίμαν, Ρίτσαρντ Αρμιταζ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Εβάντζελιν Λίλι, Λι Πέις, Λιουκ Εβανς, Στίβεν Φράι, Κεν Στοτ, Τζέιμς Νέζμπιτ, Κέιτ Μπλάνσετ. (ΗΠΑ, 2014, 144′)
«Ζευγάρια στα βαθιά» (Couples retreat), Star, 01:00
Για να ανανεώσουν τις προβληματικές σχέσεις τους τέσσερα ζευγάρια αποφασίζουν να πάνε διακοπές παρέα σε εξωτικό νησί. Εκεί βέβαια μόνο διακοπές δεν θα κάνουν. Το ένα εμπόδιο ακολουθεί το άλλο: κολύμπι με καρχαρίες, αυστηρό πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί κατά γράμμα, ψυχανάλυση, γκρίνια κ.ο.κ. Χαριτωμένη αλλά όχι και τόσο ασυνήθιστη κωμωδία, με κυρίαρχη μορφή τον Βινς Βον, το αξιαγάπητο στυλ του οποίου μπορεί να «σηκώσει» ακόμα και μια ασημαντότητα. Επιτυχημένο επίσης το «πέρασμα» του Ζαν Ρενό στον ρόλο του ιδρυτή του θερέτρου. (ΗΠΑ, 2009, 105′)

HeliosPlus