Ντοκιµαντέρ


«American titans» ΕΡΤ1, 18.15
Το 1880 η Μοντάνα είναι παρθένο έδαφος και δύο ανελέητοι επιχειρηματίες, ο Γουίλιαμ Κλαρκ και ο Μάρκους Ντέιλι, κηρύσσουν πόλεμο μέχρις εσχάτων για την εκμετάλλευση του «πλουσιότερου λόφου πάνω στη γη».


Ελληνική ταινία


«Η 10η ηµέρα» ΒΟΥΛΗ, 22.00

Ο Αλί, αφγανός μετανάστης στην Αθήνα, ο οποίος ζει μαζεύοντας παλιοσίδερα, αφηγείται την ιστορία του και το ταξίδι από την πατρίδα του στον ευρωπαϊκό «παράδεισο». (2012, 83′)
Ξένες ταινίες


«Στενάπεριθώρια» (Man on a ledge)


STAR, 22.00
Ενας άνδρας (Σαμ Γουόρδινγκτον) απειλεί ότι θα πηδήξει από την προεξοχή έξω από το δωμάτιό του σε ένα ξενοδοχείο του Μανχάταν. Τον λόγο καλείται να ανακαλύψει η αστυνομικός που έχει την ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις μαζί του (Ελίζαμπεθ Μπανκς) και ο σκηνοθέτης Ασγκερ Λεθ μάς προσφέρει ιδέες για το τι έχει ήδη (και τι πρόκειται να) γίνει. Και ποιος είναι ο ρόλος του αδίστακτου επιχειρηματία στο απέναντι κτίριο τον οποίο υποδύεται ο Εντ Χάρις στο μοχθηρότερό του; Το σίγουρο είναι ότι με το αστυνομικό b-movie «Στενά περιθώρια» του Ασγκερ Λεθ ποτέδεν βαριέσαι. (ΗΠΑ, 2012, 92′)
«Ξέχασέ το!» (Admission) STAR, 02.00

Μια γυναίκα απόλυτα μεθοδική σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο, θα ανταγωνιστείμέχρι τελικής πτώσης την αντίζηλό της που διεκδικεί το ίδιο πόστο εργασίας. Ωστόσο η απροσδόκητη συνάντησή της με τον παλιό συμφοιτητή της, θα παίξει ρόλο στη ριζική αλλαγή του χαρακτήρατης. Τυπική αμερικανική κομεντί του Πολ Βάιτζ, στο καστ της οποίας βρίσκουμε εκτός άλλων τους Τίνα Φέι, Πολ Ραντ, Μάικλ Σιν και Λίλι Τόμλιν. (ΗΠΑ, 2013, 97′)

HeliosPlus