Θεατρική παράσταση



«Νύφη κουράγιο» ΑΝΤ1, 23.30
Μια νύφη, μια πεθερά και η προαιώνια σύγκρουσή τους. Η ιστορία μιας μάνας που διεκδικεί συνεχώς τον γιο της, που απορρίπτει μετά βδελυγμίας κάθε σύντροφό του, που μάχεται πεισματικά όποιον τολμήσει να διεκδικήσει την προσοχή και την αγάπη του. Στον ρόλο της «βιτριολικής» πεθεράς η Ζωή Λάσκαρη που βασανίζει μια αθώα νύφη, τη Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου. Ο Νίκος Μουτσινάς γράφει, σκηνοθετεί, καθοδηγεί ευρηματικά και συντονίζει με κέφι μια ξεκαρδιστική κωμωδία. Σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση ο ΑΝΤ1 παρουσιάζει την τελευταία θεατρική δουλειά της αείμνηστης Ζωής Λάσκαρη στον Πολυχώρο Αθηναΐς.

Ελληνική ταινία



«Ακαδημία Πλάτωνος» ΒΟΥΛΗ, 22.00
Ο Σταύρος, ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου, περνάει όλη τη μέρα του τεμπελιάζοντας παρέα με τους φίλους του, έξω από το μαγαζί του. Ολα όμως θα αλλάξουν όταν ένα πρωί η μητέρα του θα αναγνωρίσει στο πρόσωπο ενός Αλβανού τον χαμένο της γιο. Με τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Αναστά Κοζντινέ, Μαρία Ζορμπά, Γιώργο Σουξέ. (2009, 103′)
Ξένες ταινίες



«Ο παραχαράκτης» (The forger), ALPHA, 24.00
Ο Ρέι Κάτερ, ένας διαβόητος παραχαράκτης δεύτερης γενιάς, καταφέρνει να αποφυλακιστεί μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο λόγω του ότι ο γιος του έχει διαγνωστεί με καρκίνο. Παρά την επιθυμία του να εγκαταλείψει μια για πάντα τις παράνομες δραστηριότητες, για να αφοσιωθεί στον γιο του, το σκοτεινό παρελθόν δεν τον αφήνει ήσυχο. Διλήμματα και σασπένς με πρωταγωνιστή τον αειθαλή και δύο φορές προτεινόμενο για Οσκαρ Τζον Τραβόλτα.
«Δύο έρωτες» (Two lovers) ΣΚΑΪ, 01.15
Ενας νεαρός άντρας που υποφέρει από κατάθλιψη μετακομίζει στο σπίτι των γονιών του. Ξαφνικά η ζωή του αποκτά ενδιαφέρον καθώς δύο γυναίκες εισβάλλουν σε αυτήν. Από τη μία η όμορφη γειτόνισσα και από την άλλη η χαριτωμένη κόρη ενός οικογενειακού φίλου. Πρωταγωνιστούν: Γιόακιν Φίνιξ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Βινέσα Σο, Ιζαμπέλα Ροσελίνι. (ΗΠΑ, 2008, 110΄)

HeliosPlus