Ξένη σειρά



«Birdsong» ΣΚΑΪ, 21.00
Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σεμπάστιαν Φοκς που κυκλοφόρησε το 1993 και προκάλεσε θύελλα διθυραμβικών κριτικών, η μίνι σειρά «Birdsong» είναι μια επική ιστορία αγάπης με φόντο τη φρίκη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αφηγείται τη ζωή ενός νεαρού Βρετανού στην Ευρώπη από το 1910 έως το 1916, ο οποίος γνωρίζει και ερωτεύεται παράφορα τη νεαρή κόρη της οικογένειας που τον φιλοξενεί. Η παράνομη σχέση τους ξεκινά γεμάτη πάθος, όμως λήγει άδοξα, χωρίς να βγει ποτέ στο φως. Υστερα από χρόνια, ο Σεμπάστιαν είναι πλέον στρατιώτης και κατευθύνεται προς τα πεδία μάχης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η μοίρα τον στέλνει ακριβώς στην ίδια περιοχή όπου έζησε κάποτε τον μεγάλο του έρωτα με την Ιζαμπέλ.
Ξένες ταινίες


«Σε 60 δευτερόλεπτα» (Gone in sixty seconds) Alpha, 21.30
Ο Ράνταλ Ρέινς, γνωστός και ως Μέμφις στον χώρο του υποκόσμου, αποφασίζει να αποσυρθεί από τα παράνομα κυκλώματα όπου ήταν μπλεγμένος έως τώρα. Σύντομα όμως αναγκάζεται να επιστρέψει στα πράγματα, για να βοηθήσει τον αδελφό του, που βρίσκεται όμηρος στα χέρια μιας συμμορίας. Αν δεν προλάβει να κλέψει μέσα σε μία νύχτα 50 συλλεκτικά αυτοκίνητα για λογαριασμό της σπείρας διακίνησης κλεμμένων αυτοκινήτων που κρατά όμηρο τον αδελφό του, κινδυνεύει να μην τον δει ποτέ ξανά ζωντανό. Πρωταγωνιστούν οι Νίκολας Κέιτζ, Αντζελίνα Τζολί, Τζοβάνι Ρίμπιζι, Βίνι Τζόουνς, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Κρίστοφερ Ικλεστον. (ΗΠΑ, 2000, 118′)
«Αναχωρήσεις» (Departures / Okuribito), ΒΟΥΛΗ, 22.00
Ενας νεαρός τσελίστας μένει άνεργος και επιστρέφει μαζί με τη γυναίκα του στη γενέτειρά του, όπου πιάνει δουλειά σε ένα γραφείο περιποίησης νεκρών πριν από την «αναχώρησή» τους. (Ιαπωνία, 2008, 130′)

HeliosPlus