Ντοκιμαντέρ
«American titans»
ΕΡΤ1, 18.15
Στο τέλος του 19ου αιώνα ανατέλλει η βιομηχανία του ηλεκτρισμού με τα δύο κορυφαία μυαλά της εποχής, τον Τόμας Eντισον και τον Νίκολα Τέσλα, που υποστηρίζουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις για τον τρόπο που η πολλών εκατομμυρίων δολαρίων βιομηχανία θα ηλεκτροδοτεί τον κόσμο τον επόμενο αιώνα. Αυτή η τιτανομαχία ανάμεσα στους δύο εφευρέτες έμεινε στην Ιστορία σαν ο «Πόλεμος των Ρευμάτων», με αθετήσεις υποσχέσεων, ισχυρές συμμαχίες αλλά και μια παράξενη διαφημιστική καμπάνια με θανάσιμες συνέπειες.

«Fatal vows»
ΣΚΑΪ, 01.15
Η Κέλι και ο Φράνκλιν, ή αλλιώς Πάνκι, ήταν δύο ερωτευμένοι έφηβοι που έσπευσαν να παντρευτούν αμέσως μόλις η ηλικία τους το επέτρεψε, καθώς το όνειρό τους ήταν να φτιάξουν μια μεγάλη οικογένεια. Ομως όλα άλλαξαν όταν γνώρισαν την Τάμι και τον Τζέρι, ένα ζευγάρι σεξουαλικά απελευθερωμένο και χωρίς ηθικές αρχές. Σύντομα ανακάλυψαν ότι στους δύο τρίτος δε χωρεί, και αν προστεθεί και τέταρτος το παιχνίδι μπορεί να καταλήξει σε φόνο πρώτου βαθμού.

Ξένη ταινία
«Gravity»
STAR, 22.00
Η ευφυής δρ Ράιαν Στόουν ετοιμάζεται για την πρώτη της διαστημική αποστολή μαζί με τον βετεράνο αστροναύτη Ματ Κοβάλσκι, στην τελευταία του πτήση προτού συνταξιοδοτηθεί. Κατά τη διάρκεια μιας προσγείωσης ρουτίνας, έρχεται η καταστροφή. Το σκάφος διαλύεται και οι δυο τους μένουν ολομόναχοι, με τίποτα άλλο παρά τον έναν για τον άλλον, μέσα στο σκοτάδι. Ανορθόδοξη περιπέτεια επιβίωσης στο Διάστημα με τους Τζορτζ Κλούνεϊ και Σάντρα Μπούλοκ. Ο Αλφόνσο Κουαρόν σκηνοθέτησε μια ποιητική διαστημική ταινία σχεδόν σε slow motion και κέρδισε δίκαια το Oσκαρ σκηνοθεσίας. (ΗΠΑ / Αγγλία, 2013, 81′)

HeliosPlus