Ξένη σειρά
«Μις Μαρπλ»
ΕΡΤ1, 19.15
Η Μις Μαρπλ συνοδεύει τη λαίδη Βιρτζίνια Ρέβελ στην ιστορική εξοχική βίλα της οικογένειάς της, όπου σύχναζαν άλλοτε πολιτικοί και διπλωμάτες και όπου είχε κλαπεί, πριν από είκοσι χρόνια, ένα διαμάντι αμύθητης αξίας. Ανάμεσα στους καλεσμένους βρίσκεται ένας αυστριακός κόμης, η κοσμική Μις Μπλέκινσοπ, αλλά και διάφοροι θαυμαστές της Βιρτζίνια, οι οποίοι διεκδικούν τα πρωτεία στην καρδιά της και εκείνη βρίσκεται σε δίλημμα. Ο αυστριακός κόμης συζητεί με τον πατέρα της, τον λόρδο Κέιτερεμ, το ενδεχόμενο να αγοράσει το σπίτι, όμως μέσα στη νύχτα ακούγεται πυροβολισμός και ο κόμης βρίσκεται νεκρός μέσα σε μυστικό πέρασμα. Ο αρχιεπιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ μαζί με τη Μις Μαρπλ βρίσκουν ένα κωδικοποιημένο μήνυμα στην τσέπη του νεκρού κόμη που θα μπορούσε να φωτίσει το μυστήριο, όταν όμως ανακαλύπτουν τον σκελετό θύματος που δολοφονήθηκε πριν από είκοσι χρόνια, η Μις Μαρπλ καταλαβαίνει ότι τα κρυμμένα μυστικά είναι ακόμη πιο σκοτεινά από ό,τι νόμιζε.
Ελληνική ταινία
«Δεκαπενταύγουστος»
ΒΟΥΛΗ, 22.00
Παραμονή Δεκαπενταύγουστου, οι ένοικοι μιας τριώροφης πολυκατοικίας φεύγουν ο καθένας προς διαφορετική κατεύθυνση για τις διακοπές τους. Ενώ η κάθε διαδρομή θα αποδειχθεί υπαρξιακή δοκιμασία για τους ήρωες, ένας 17χρονος διαρρήκτης εισβάλλει στα άδεια διαμερίσματα, παραβιάζει τα μυστικά των ενοίκων και μας αποκαλύπτει τα κρυφά τους όνειρα. Πρωταγωνιστούν: Ελένη Καστάνη, Αμαλία Μουτούση, Ακύλλας Καραζήσης, Θεοδώρα Τζήμου. (2001, 106′)
Ξένη ταινία
«Η ζωή του Πι» (Life of Pi)
STAR, 22.00
H ιστορία ενός σύγχρονου Μόγλη σε μια σκληρή, γλαφυρή, ασυνήθιστη περιπέτεια επιβίωσης στη θάλασσα αλλά και ένα άκρως γοητευτικό παραμύθι, γυρισμένο από τον Ανγκ Λι που για αυτήν κέρδισε το δεύτερό του Οσκαρ σκηνοθεσίας. Παίζουν: Σουράτζ Σάρμα, Ζεράρ Ντεπαρντιέ κ.ά. (ΗΠΑ / Αγγλία, 2012, 127′)

HeliosPlus