Ντοκιµαντέρ


Close up


ΕΡΤ2, 17.00
Τα γκραφίτι και οι δημόσιες τοιχογραφίες αποτελούν τελικά τέχνη ή είναι απλώς μουτζούρες; Oποια και να είναι η προσωπική σας άποψη, η Αθήνα θεωρείται από πολλούς η «Μέκκα της τέχνης του δρόμου» στην Ευρώπη. H ομάδα «St.A.Co» πήρε την πρωτοβουλία από το 2012 να προστατεύσει τα έργα του δρόμου. Το όνομά της προκύπτει από τα αρχικά Street Art Conservators, δηλαδή συντηρητές της τέχνης του δρόμου. Μέλη της ομάδας είναι φοιτητές, απόφοιτοι και καθηγητές του ΤΕΙ Αθήνας του Tμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης.
Ξένες ταινίες


«Είναι µπερδεµένο» (It’s complicated)


STAR, 22.50
Η Τζέιν Αντλερ (Μέριλ Στριπ), μια διαζευγμένη επιχειρηματίας και μητέρα τριών παιδιών, είναι τελείως παραιτημένη από τον έρωτα μετά την απιστία του πρώην συζύγου της αλλά βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένη σε ένα ερωτικό τρίγωνο. Οι άντρες που τη διεκδικούν είναι ο Aνταμ (Στιβ Μάρτιν), ένας επίσης διαζευγμένος αρχιτέκτονας, αλλά και ο Τζέικ (Αλεκ Μπόλντουιν), ο φρικτά μετανιωμένος πρώην σύζυγός της, ο οποίος την επαναπροσεγγίζει ερωτικά, στην αποφοίτηση του γιου τους, έπειτα από 10 χρόνια και αρκετή κατανάλωση αλκοόλ. Oπως είναι φυσικό, οι ισορροπίες είναι επισφαλείς και το γέλιο άφθονο, αφού αυτό το ερωτικό τρίο δεν είναι και από τα πιο συνηθισμένα. Ποιον θα επιλέξει τελικά η Τζέιν; (HΠΑ, 2009, 110′)


«Δόλωμα γένους θηλυκού» (Stone)


ΣΚΑΪ, 00.45
Ενας καταδικασμένος εμπρηστής επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, σπρώχνοντας τη γοητευτική γυναίκα του στην αγκαλιά ενός αξιωματικού της αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να επιτύχει την αποφυλάκισή του υπό όρους. Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Εντουαρντ Νόρτον, Μίλα Γιόβοβιτς. (ΗΠΑ, 2010, 101′)

HeliosPlus