Ξένη σειρά


«The wire»


ΕΡΤ2, 24.00
Ο Μπαρκσντέιλ παίζει ένα ακριβό παιχνίδι δεξιοτεχνίας με τον ανταγωνιστή του από την ανατολική πλευρά. Ο Φρίμον δασκαλεύει τον Πρεζ και τον Σάιντνορ πώς να ανιχνεύσουν τα λεφτά του Μπαρκσντέιλ σε επιχειρήσεις «βιτρίνα» στη Βαλτιμόρη. Ο Χερκ και ο Κάρβερ παίρνουν κάποια λεφτά από τα χέρια του Γουί Μπέι, αλλά καταλήγουν να χάσουν κάποια από τα λάφυρα. Ο Μπαμπλς αποφασίζει να πάει για ψάρεμα, ενώ ο Ομάρ ξαναβγαίνει στην επιφάνεια με πάταγο.
Ξένες ταινίες


«Δώδεκα χρόνια σκλάβος»
(Twelve years a slave)


STAR, 22.00
Ο Στιβ Μακ Κουίν («Shame») μετέφερε στη μεγάλη οθόνη τις σελίδες του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος του Σόλομον Νόρθρουπ (1808-1863) που διηγείται την ιστορία ενός μαύρου σκλάβου (Τσιγουετέλ Ετζιοφόρ) ο οποίος δεινοπάθησε από τον ρατσισμό των λευκών, αλλά διατήρησε την αξιοπρέπειά του. Πολύ καλός στον ρόλο τού εξαιρετικά σκληρού «ιδιοκτήτη» του σκλάβου ο Μάικλ Φασμπέντερ. Οσκαρ καλύτερης ταινίας 2013. (ΗΠΑ/Αγγλία, 2013, 123′)


«Ο κυνηγός» (The hunter) ΒΟΥΛΗ, 22.00
Σύμφωνα με πολλούς Αυστραλούς, η τελευταία τίγρη της Τασμανίας δεν πέθανε το 1936, αλλά εξακολουθεί να ζει. Ο Μάρτιν Ντέιβιντ, ύστερα από αρκετά περιστατικά που μαρτυρούν την ύπαρξη της εξαφανισμένης τίγρης της Τασμανίας, ξεκινά ένα κυνήγι για να τον βρει και να πάρει ένα δείγμα από το DNA του ώστε να μπορέσουν να δημιουργηθούν κλώνοι και να σωθεί τελικά το είδος. Παράλληλα όμως ξεκινά ένα «κυνήγι» που φέρνει στην επιφάνεια τους δεσμούς των ανθρώπινων σχέσεων αλλά και της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση. Παίζουν: Γουίλεμ Νταφόε, Σαμ Νιλ, Μοργκάνα Ντέιβις, Φράνσις Ο’ Κόνορ. (Αυστραλία, 2011, 102′)

HeliosPlus