ΞΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Σκοτεινός ιππότης» (The dark knight), STAR, 21.00
«Είμαι ο εφευρέτης του χάους και το χάος στηρίζεται στον φόβο!» λέει ο Τζόκερ, ο αιώνιος εχθρός του Μπάτμαν στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν. Ο Μπάτμαν (Κρίστιαν Μπέιλ) είναι μεν ο «Σκοτεινός Ιππότης» του τίτλου, όμως εδώ η παράσταση ανήκει ολοκληρωτικά στον μανιακό, αλαζόνα και σνομπ απέναντι στα υλικά αγαθά Τζόκερ. Ο Χιθ Λέτζερ (1979-2008) που τον υποδύεται είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει μια ταινία για την οποία τιμήθηκε με ένα μετά θάνατον Οσκαρ. (ΗΠΑ / Αγγλία, 2008, 139′)

«Το δίκιο σου το παίρνεις µε αίµα» (Seeking justice), ΣΚΑΪ, 23.30
Μετά τη βίαιη επίθεση που δέχεται η σύζυγός του, ο Γουίλ Τζέραρντ έρχεται σε επαφή με κάποιον άγνωστο, ο οποίος τού λέει ότι μπορεί να εντοπίσει και να σκοτώσει τον ένοχο χωρίς την εμπλοκή της αστυνομίας. Η απόφαση είναι στα χέρια του Γουίλ, το ίδιο όμως και οι συνέπειές της. Πρωταγωνιστούν οι Νίκολας Κέιτζ, Τζένιουαρι Τζόουνς, Γκάι Πιρς. (ΗΠΑ, 2011, 101′)
«Τα σύννεφα του Σιλς Μαρία» (Clouds of Sils Maria), ΕΡΤ2, 24.00
Στην τοποθεσία Σιλς Μαρία των Αλπεων καταφτάνει η διάσημη ηθοποιός Μαρία Εντερς για να ξεκινήσει πρόβες για την αναβίωση του θεατρικού έργου που την έκανε σταρ στα νιάτα της. Μόνο που τώρα καλείται να υποδυθεί όχι τη φουριόζα Σίγκριντ, αλλά τη μεγαλύτερη σε ηλικία Ελενα. Βοηθός της είναι η γραμματέας της και άτυπη αντίπαλός της η νεαρή ηθοποιός που προσλαμβάνεται στον νεότερο ρόλο –μια κακομαθημένη χολιγουντιανή στάρλετ που έχει ως μοναδικά όπλα της τη φήμη και το hype γύρω από το όνομά της, λόγω του εμπορικού σινεμά, το οποίο υπηρετεί με νωχελική έπαρση. Πρωταγωνιστούν οι Ζιλιέτ Μπινός,Κρίστεν Στιούαρτ,Κλόι Γκρέις Μόρετζ,Λαρς Αϊντινγκερ, Τζόνι Φλιν, Ανγκελα Βίνκλερ, Χανς Ζίσλερ. (Γαλλία / Ελβετία / Γερμανία / ΗΠΑ / Βέλγιο, 2014, 124′)

HeliosPlus