Ντοκιµαντέρ
«Ιατρική και λαϊκές παραδόσεις»,ΕΡΤ1, 12.30
Δείτε σήµερα: «Κένυα, ιπτάµενα ασθενοφόρα»
Η Κένυα φημίζεται για τα πανέμορφα τοπία της και τα άγρια θηρία. Το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού ζει απομονωμένο στις ερημιές, όμως οι Ιπτάμενοι Γιατροί της Κένυας εδώ και σαράντα χρόνια βοηθούν όλες τις απομονωμένες κοινότητες και μεταφέρουν όσους αρρώστους χρειάζονται να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο.
Ξένη σειρά
«The wire», ΕΡΤ2, 24.00

Με πληροφορίες που έμαθαν από την παρακολούθηση, η Γκρεγκς και οι άλλοι καταφέρνουν να κάνουν επιδρομή σε μια επιχείρηση ναρκωτικών, αλλά η επιτυχημένη επιχείρηση κινεί τις υποψίες του Εϊβον και του Στρίνγκερ που περνούν στην αντεπίθεση. Ο Μπανκ με τον Μακ Νόλτι βρίσκουν κι άλλον αυτόπτη μάρτυρα στον φόνο του Γκαντ και ζητούν τη βοήθεια του Ομάρ για να στριμώξουν τον ύποπτο. Ο Μπαμπλς με την Γκρεγκς βοηθούν τον Τζόνι να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά και ο Σαντάντζελο καταφεύγει σε μέντιουμ για μια παλιά υπόθεση δολοφονίας.
Ξένη ταινία
«Τα τελευταία οκτώ λεπτά», STAR, 22.00
Ο Κόλτερ Στίβενς, ένας αμερικανός στρατιώτης χειριστής ελικοπτέρου, ξυπνά μέσα σε ένα τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να έχει όμως καμιά ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί. Το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι να πετάει με ένα ελικόπτερο για μια αποστολή στο Ιράκ. Ανακαλύπτει ότι έχει πάρει την ταυτότητα ενός άλλου άντρα και προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια του παζλ. Πριν προλάβει να καταλάβει τι συμβαίνει, 8 λεπτά αργότερα ένα τρένο πλησιάζει από την αντίθετη κατεύθυνση και μια βόμβα τους σκοτώνει όλους. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ για τον Στίβενς, ο οποίος είναι αναγκασμένος να ζει ξανά και ξανά τα γεγονότα πριν την έκρηξη, μέχρι να ανακαλύψει την ταυτότητα του βομβιστή. Πρωταγωνιστούν οι Τζέικ Τζίλενχαλ, Μισέλ Μόναχαν, Βέρα Φαρμίγκα, Τζέφρι Ράιτ. (ΗΠΑ, 2011, 83′)

HeliosPlus