Formula 1
Gran Prix Γερμανίας ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD, 16.10
Επειτα από απουσία ενός έτους, το γερμανικό Γκραν Πρι επιστρέφει στο καλεντάρι της Formula 1, στη διάσημη πίστα του Χόκενχαϊμ. Ο τοπικός ήρωας Σεμπάστιαν Φέτελ έρχεται με τη φόρα από τη νίκη του στην έδρα του Λιούις Χάμιλτον, στο Σίλβερστον, και πλέον είναι η σειρά του να «υπερασπιστεί τα χρώματα της πατρίδας του» απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο, που σίγουρα θα θέλει να πάρει «εκδίκηση».
Ελληνική ταινία
«Η έκρηξη» ΕΡΤ2, 24.00
Η Μαρία τρέχει στην Εθνική Οδό. Πίσω της, φωτιά και μια τσάντα γεμάτη λεφτά. Μπροστά της, ο ατέλειωτος δρόμος. Μόλις μία μέρα πριν, ήταν μια στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος, υπεύθυνη κόρη. Σήμερα, έχει επαναστατήσει. Και είναι αποφασισμένη να σαρώσει στο πέρασμά της ό,τι αγάπησε ποτέ. Πρωταγωνιστούν οι Αγγελική Παπούλια, Βασίλης Δογάνης, Μαρία Φιλίνη, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Μπινιάρης, Μάκης Παπαδημητρίου, Ελένη Καραγιώργη, Χάρης Αττώνης, Κριστόφ Μπερλέ. (Ελλάδα/Γερμανία/Ολλανδία, 2014, 80′)
Ξένη ταινία
«Οδηγός αισιοδοξίας» STAR, 23.15
Ο Πατ Σολατάνο είναι ένας πρώην δάσκαλος, που έχει χάσει τη δουλειά του, το σπίτι και τη γυναίκα του. Εχοντας περάσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε ψυχιατρικό ίδρυμα, αναγκάζεται να γυρίσει στο σπίτι των γονιών του, αποφασισμένος να ανακτήσει την παλιά του ζωή καθώς και την πρώην σύζυγό του. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν γνωρίζει την Τίφανι, ένα κορίτσι με πολλά προβλήματα. Εκείνη προθυμοποιείται να τον βοηθήσει να επανασυνδεθεί με τη γυναίκα του. Καθώς ο καιρός περνά, ένα αναπάντεχο δέσιμο δημιουργείται μεταξύ τους και σημάδια αισιοδοξίας αρχίζουν να παρουσιάζονται στις ζωές τους. Πρωταγωνιστούν οι Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζένιφερ Λόρενς, Τζούλια Στάιλς, Κρις Τάκερ, Τζάκι Γουίβερ, Ανουπάμ Κερ. (ΗΠΑ, 2012, 112′)

HeliosPlus