Ντοκιμαντέρ
«Κεντρική αγορά: Γεύσεις της πόλης»
ΕΡΤ2, 10.00
Ποιος δεν έχει ανακαλύψει μια ξένη πόλη μέσω της τοπικής αγοράς; Δέκα πόλεις – δέκα αγορές τροφίμων που σφύζουν από ζωή. Πανδαισία χρωμάτων, παλλόμενοι ήχοι, μυρωδιές, ελκυστικά προϊόντα που διεγείρουν τις πέντε αισθήσεις μας. Ωστόσο, τι πραγματικά γνωρίζουμε για τις αγορές τροφίμων; Η σειρά μάς ξεναγεί στις κεντρικές αγορές τροφίμων της Βαρκελώνης, της Βουδαπέστης, της Βιέννης, της Λυών, του Τορίνου, της Φλωρεντίας, της Τουλούζης, του Ζάγκρεμπ, της Ρίγας και του Φράιμπουργκ. Στο σημερινό επεισόδιο: Ελσίνκι.
Ξένη σειρά
«Ο φάρος» ΕΡΤ3, 15.00
Η Κάρμεν ήταν η τελευταία που έμαθε ότι ο Ρικάρντο έχει αγοράσει στο όνομα των Σαμάνς το καθαριστήριο του Φάρου. Ανακάλυψε επίσης ότι ο γιος της σκοπεύει να απαλλάξει την οικογένεια Πένια από τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με το συμβόλαιο. Η Κάρμεν όμως, παρότι το ανακάλυψε αργά, προλαβαίνει να σταματήσει τα σχέδια του γιου της. Η Πάτρι ανακάλυψε επίσης κάτι που δεν ήξερε, ότι η καινούργια φίλη της Ολγκα είναι η πρώην σύζυγος του Μάριο.
Ξένη ταινία
«Rush» STAR, 22.00
Ο βρετανός πιλότος της Formula 1 Τζέιμς Χάντ (Κρις Χέμσγουορθ) και ο αυστριακός αντίπαλός του Νίκι Λάουντα (Ντάνιελ Μπρουλ) δεν ήταν απλώς δύο από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών, αλλά δύο θρυλικά είδωλα, που κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 κατάφεραν να μονοπωλήσουν το παγκόσμιο μηχανοκίνητο ενδιαφέρον με τις θρυλικές τους κόντρες, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Παρακολουθώντας τις προσωπικές στιγμές της ζωής τους, η κάμερα καταγράφει τα όρια της σωματικής και ψυχικής αντοχής τους σε έναν κόσμο χωρίς εύκολες λύσεις και περιθώρια αστοχίας, όπου ένα μικρό λάθος μπορεί πανεύκολα να στοιχίσει μία ή και περισσότερες ανθρώπινες ζωές. Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία των δύο πρωταθλητών της Formula 1. (Αγγλία/Γερμανία/ΗΠΑ, 2013, 108′)

HeliosPlus