Ξένη σειρά

«The affair», ΕΡΤ1, 23.00
Στην πολυβραβευμένη σειρά θα δούμε τον συναισθηματικό αντίκτυπο μιας εξωσυζυγικής σχέσης ανάμεσα σε έναν καθηγητή, παντρεμένο με τέσσερα παιδιά, και μια σερβιτόρα που παλεύει να σταθεί στον γάμο και στη ζωή της μετά τον ξαφνικό θάνατο του παιδιού της. Πώς βιώνουν τη σχέση τους οι δύο ήρωες και πώς ερμηνεύουν ο καθένας τους με τη δική του ματιά τα πράγματα. Στο σημερινό επεισόδιο, ο Νώε και η Αλισον παίρνουν το καραβάκι για το απομονωμένο νησί Μπλοκ Αϊλαντ, υποτίθεται για να κάνουν έρευνα για το βιβλίο του Νώε. Καταλήγουν όμως σε ένα ξενοδοχείο να κάνουν έρωτα. Ο Νώε βλέπει σημάδια στο πόδι της Αλισον, αλλά εκείνη αποφεύγει τις ερωτήσεις του. Παίρνουν το καράβι της επιστροφής και η Αλισον μιλά στον Νώε για τον θάνατο του γιου της.
Ξένες ταινίες

«Κον-Τίκι», STAR, 22.00

Υποψήφιο για το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, το «Κον-Τίκι» των Γιοακίμ Ρόνινγκ, Εσπεν Σάντμπεργκ επιστρέφει το 1947, όταν με ηγέτη τον εξερευνητή Θορ Χέιρντελ (Παλ Σβέρε Χάγκεν) μια ομάδα Βορειοευρωπαίων αποφάσισε να κάνει ένα τεράστιο θαλάσσιο ταξίδι από τη Νότια Αμερική στην Πολυνησία πάνω σε μια χειροποίητη σχεδία. (Αγγλία / Νορβηγία / Γερμανία / Σουηδία / Δανία, 2012, 109′)
«Η υιοθεσία», ΕΡΤ3, 23.00
Μια ανύπαντρη εργάτρια (Καταλίν Μπέρεκ) που θέλει να κάνει παιδί με τον χρόνια κρυφό εραστή της αποκτά φιλικές σχέσεις με μια έφηβη η οποία έχει εγκαταλειφθεί από τους γονείς της όταν ήταν 6 ετών. Ατμοσφαιρικά γυρισμένο, ασπρόμαυρο ουγγρικό δράμα με θέμα τη μητρότητα και την υιοθεσία, σκηνοθετημένο από τη Μάρτα Μέζαρος, που κέρδισε τη Χρυσή Αρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου. (Ουγγαρία, 1975, 82′)

HeliosPlus