Αγώνας Μουντιάλ για την 3η θέση
ΒΕΛΓΙΟ – ΑΓΓΛΙΑ
ΕΡΤ1, 17.00

Ελληνική ταινία


«Διόρθωση» ΕΡΤ3, 23.00
Η ταινία παρακολουθεί τα βήματα ενός άνδρα που αποφυλακίζεται, σε μια οδύσσεια στην Αθήνα, ανάμεσα σε μετανάστες, άστεγους και σύγχρονους πατριώτες. Στη διαδρομή του θα συναντήσει μια γυναίκα και ένα παιδί. Είναι άραγε οι τρεις τους θύτες και θύματα μιας κοινωνίας που η βιαιότητά της τους εμποδίζει να «συνυπάρξουν»; Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Συμεωνίδης, Ορνέλα Καπετάνι, Σαβίνα Αλιμάνι, Νίκος Γεωργάκης, Μπουγιάρ Αλιμάνι, Δημήτρης Λιόλιος, Νικολέτα Κυράνα, Εντα Γκέμι, Αρμάντο Νταούτι, Γκέργκι Μπέγκα. (Ελλάδα, 2007, 85′)
Ξένες ταινίες


«Τα παιδιά των ανθρώπων» STAR, 23.15
Το 2027 ο κόσμος έχει βυθιστεί στην αναρχία αφού η γονιμότητα των ανθρώπων έχει φτάσει σε μηδενικά επίπεδα από έναν ιό και αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια ισορροπία, καθώς η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει προοπτική σταδιακής εξαφάνισης. Ενας πρώην ακτιβιστής, που έχει γίνει γραφειοκράτης, προστατεύει την τελευταία ελπίδα για τη συνέχεια της ανθρωπότητας, μία έγκυο γυναίκα, που θα γίνει αντικείμενο ερευνών από τους επιστήμονες. Πρωταγωνιστούν οι Κλάιβ Οουεν, Τζουλιάν Μουρ, Μάικλ Κέιν. (ΗΠΑ/Αγγλία, 2006, 97′)
«The holiday» ALPHA, 23.50
Η Αϊρις (Κέιτ Γουίνσλετ), δημοσιογράφος στο Λονδίνο, και η Αμάντα (Κάμερον Ντίαζ), επιχειρηματίας στην Καλιφόρνια, είναι δύο γυναίκες με εκ διαμέτρου αντίθετες ζωές. Το μόνο κοινό σημείο τους είναι η ατυχία τους στους άνδρες. Από τη μια η Αϊρις μαθαίνει με άκομψο τρόπο ότι ο άνδρας με τον οποίο είχε μια ταραχώδη σχέση τελικά παντρεύεται άλλη γυναίκα. Από την άλλη, η Αμάντα διαπιστώνει ότι ο σύντροφός της έχει παράλληλη σχέση. Σε μια προσπάθεια να «καθαρίσουν» για λίγο το μυαλό και τα συναισθήματά τους, αποφασίζουν να κάνουν χριστουγεννιάτικες διακοπές η μία στη χώρα της άλλης και θα γνωριστούν μέσω Ιντερνετ με αφορμή την προσωρινή ανταλλαγή των σπιτιών τους. (ΗΠΑ, 2006, 125′)

HeliosPlus