Ντοκιµαντέρ


«Η δεκαετία του ’80: Tear down this wall»
ΕΡΤ1, 17.00
Η δεκαετία του ’80 βρίσκει τις δύο μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ και Σοβιετική Ενωση εξοπλισμένες με πυρηνικά όπλα και σε νέα αντιπαράθεση. Ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν αντιμέτωπος με τους Κόντρας στη Λατινική Αμερική, τους μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν, τους πυραύλους στην Ευρώπη, ένα αμυντικό σύστημα τύπου «Ο Πόλεμος των Αστρων» στο Διάστημα και τη δική του ρητορική «…γκρεμίστε αυτόν τον τοίχο», όμως η άνοδος του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στην εξουσία στη Μόσχα πυροδοτεί μια σειρά από συγκλονιστικά γεγονότα που δίνουν τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο.
Ξένη σειρά


«Μετά τον Εσκοµπάρ: Κωδικό όνοµα JJ»
ΕΡΤ2, 23.00
Ο JJ κάνει μια νέα συμφωνία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών. Χάρη σ’ αυτήν, ο JJ θα μπορέσει να σταματήσει τη διαδικασία της έκδοσής του και να βγει από τη φυλακή πολύ νωρίτερα απ’ όσο υπολόγιζε. Ωστόσο, η συμφωνία ενέχει έναν μεγάλο κίνδυνο. Τελικά ο JJ καταφέρνει να αποδράσει, ενώ οι Αρχές τον ακολουθούν χάρη στα τσιπ εντοπισμού. Ο JJ συναντά την Αλεξάντρα και τη διαβεβαιώνει ότι ποτέ δεν ήθελε να τη σκοτώσει, εκφράζοντάς της τον έρωτά του.

Ξένη ταινία


«Ασος στο µανίκι» STAR, 22.00
Ο ταχυδακτυλουργός Μπάντι «Ασος» Ισραελ, συνεργάτης της ιταλικής μαφίας, αποφασίζει να καταδώσει τον αρχηγό στο FBI. Τότε εκείνος τον θέλει νεκρό και τον επικηρύσσει για ένα εκατομμύριο δολάρια. Ξεκινά ένα ανελέητο κυνηγητό ανάμεσα στους πράκτορες του FBI που θέλουν να προστατέψουν τον «Ασο» και τους υποψήφιους εκτελεστές που έχουν ως στόχο τους να τον ξετρυπώσουν και να τον εξολοθρεύσουν για να εισπράξουν το ποσό. Πρωταγωνιστούν οι Τζέρεμι Πίβεν, Αντι Γκαρσία, Μπεν Αφλεκ, Ρέι Λιότα, Ράιαν Ρέινολντς. (ΗΠΑ/Αγγλία/Γαλλία, 2006, 98′)

HeliosPlus