Ντοκιμαντέρ

«Ταξιδιωτικές αποδράσεις: Κρακοβία», ΕΡΤ3, 09.30
Σε αυτό το επεισόδιο οι δύο παρουσιαστές ταξιδεύουν στην πόλη Κρακοβία στην Πολωνία, όπου επισκέπτονται τις αγορές και τις εκκλησίες στη μεσαιωνική Παλιά Πόλη και επισκέπτονται το γνωστό αλατωρυχείο. Επίσης γνωρίζουν την τραγική ιστορία της περιοχής καθώς περιηγούνται στο εργοστάσιο του Schindler και στο διαβόητο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς. Η Αντζελα κάνει ένα σύντομο ταξίδι με ένα ενοικιαζόμενο βανάκι για κάμπινγκ και επισκέπτεται τον εικονικό Σκοτεινό Δρόμο Dark Hedges, το γραφικό Κάστρο Dunluce, κάνει διάφορα σπορ και τελειώνει το ταξίδι της με μια βόλτα στην γνωστή παραλία Portstewart.

Ξένες ταινίες

«Επικίνδυνη αποστολή: μυστικό έθνος», ΑΝΤ1, 21.00
Η οργάνωση-φάντασμα «Συνδικάτο» εντείνει τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες σε ολόκληρο τον κόσμο και ο Ιθαν Χαντ καλείται να την αντιμετωπίσει με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση παύει τις δραστηριότητες της IMF λόγω αδιαφανών πρακτικών. Πρωταγωνιστούν Τομ Κρουζ, Σάιμον Πεγκ, Τζέρεμι Ρένερ, Αλεκ Μπάλντουιν. (ΗΠΑ, 2015, 132′)

«Το αγόρι της διπλανής πόρτας», STAR, 22.00
Η Κλερ, δασκάλα γυμνασίου, έχει μόλις χωρίσει από τον άπιστο άντρα της. Οταν ένα όμορφο και χαρισματικό 19χρονο αγόρι, ο Νόα, μετακομίζει στο διπλανό διαμέρισμα, η Κλερ, σε μια στιγμή αδυναμίας, υποκύπτει στην ερωτική της επιθυμία για εκείνον και περνούν μια νύχτα πάθους μαζί. Οταν εκείνη καταλαβαίνει το λάθος της και επιχειρεί να τερματίσει τη σχέση τους, ο Νόα οδηγείται σε μια επικίνδυνη, βίαιη εμμονή, σπρώχνοντάς την Κλερ εκτός ορίων. Πρωταγωνιστούν οι Τζένιφερ Λόπεζ, Τζον Κόρμπετ, Ράιαν Γκούζμαν, Ιαν Νέλσον. (ΗΠΑ, 2015, 84′)

HeliosPlus