Ο σχεδιασμός, οι σειρές, τα παιχνίδια και τα projects για το… 2019
Το σχεδιασμό της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν παρουσίασε στους εκπροσώπους των media ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος του σταθμού κ. Τζώρτζης Ποφάντης, το πρωί της Τετάρτης 11 Ιουλίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
«Θέλουμε κάθε στιγμή που ο τηλεθεατής γυρίζει στον ΑΝΤ1, να βλέπει ένα πλούσιο και γεμάτο πρόγραμμα. Οι τηλεθεατές έχουν υψηλές απαιτήσεις από τον ΑΝΤ1 κι εμείς οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτές. Το φετινό περιεχόμενο του προγράμματος μας, αντλεί την έμπνευσή του από την πραγματική ζωή!» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ποφάντης.
Η πρωινή ζώνη του σταθμού παραμένει ως έχει. Ο Γιώργος Παπαδάκης συνεχίζει να λέει «Καλημέρα Ελλάδα» με έγκυρη ενημέρωση, ενώ στη συνέχεια η Φαίη Σκορδά και «Το Πρωινό» θα κρατούν συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό . Χωρίς αλλαγές παραμένει η απογευματινή ζώνη καθώς συνεχίζονται τα δύο τηλεπαιχνίδια «Ρουκ Ζουκ» με τη Ζέτα Μακρυπούλια και «Still Standing» με τη Μαρία Μπεκατώρου.
Όλη η τρέχουσα επικαιρότητα και τα τελευταία γεγονότα έρχονται και τη νέα σεζόν στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, πάντα με τον Νίκο Χατζηνικολάου στις 20.00.
Φέτος το κανάλι επενδύει στη μυθοπλασία με νέο περιεχόμενο και πρωτότυπες ιδέες. Συγκεκριμένα, με τη νέα δραματική σειρά «Γυναίκα Χωρίς Όνομα» σε σενάριο της Μαρίας Γεωργιάδου και σκηνοθεσία της Βίκυς Μανώλη, σε πρωταγωνιστικό ρόλο η Μαριάννα Τουμασάτου, η Ταμίλα Κουλίεβα, ο Κώστας Καζανάς, η Μαρκέλλα Γιαννάτου κ.α, με την κοινωνική σειρά μυστηρίου η «Επιστροφή» σε σενάριο Μελίνας Τσαμπάνη και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη –Σπύρου Μιχαλόπουλου με τους Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Αντώνη Καρυστινό, Αλέξανδρο Σταύρου, Αλέξανδρο Αντωνόπουλο κ.α,

Επίσης, ο ΑΝΤ1 υπόσχεται άφθονο γέλιο με τις κωμωδίες: «Πέτα τη φριτέζα», σε σενάριο Γιώργου Κρητικού – Μάκη Πιτταρά και σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού, με τους Γιάννη Μπέζο, Φάνη Μουρατίδη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Ελένη Ουζουνίδου, Τζένη Μπότση, Νικολέττα Κοτσαηλίδου και άλλους. Επίσης, στο πρόγραμμα του εντάσσει και τη σειρά αυτοτελών επεισοδίων «Κάνε Γονείς να δεις καλό», σε σενάριο των Σάρα Γανωτή και Νίκου Σταυρακούδη και σκηνοθεσία Πιέρρου Ανδρακάκου και Νίκου Κρητικού με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Ελένη Καστάνη. Ακολουθούν τα «Εγκλήματα Πάθους», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη, μία αστυνομική σειρά που αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια σε ύφος δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ.
Οι προτάσεις του ΑΝΤ1, όμως δε σταματούν εδώ. Η ψυχαγωγία εμπλουτίζεται με νέα προγράμματα, όπως το τηλεπαιχνίδι μαγειρικής «Όσα γνωρίζει η πεθερά», το μουσικό τηλεπαιχνίδι «Beat Buzzer» με παρουσιαστή τον Γιώργο Μαυρίδη, την εκπομπή «Κοινή Λογική» που έχει ως επίκεντρο απλούς πολίτες, στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να σχολιάζουν την καθημερινότητα και την συνέχιση της εκπομπής «Το Ταίρι Ξέρει» με τον performer Τόνι Σφήνο, που βγήκε στη μικρή οθόνη στις αρχές της εβδομάδας.
Παρά τις αρχικές σκέψεις περί «παγώματος» του δεύτερου κύκλου του «Nomads», το παιχνίδι πρόκλησης επιστρέφει και τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στη Μαδαγασκάρη. Ακόμα αναζητείται ο παρουσιαστής και οι παίκτες που θα ταξιδέψουν εκεί. Η φετινή εκδοχή θα δώσει έμφαση στο αθλητικό στοιχείο και στην επαφή των παικτών με την τοπική κουλτούρα.
Στη late night zone, ο Αντώνης Κανάκης χτυπά σε διπλό ταμπλό και με το «Ράδιο Αρβύλα» και με το «Βινύλιο», ενώ από το πρόγραμμα του σταθμού δεν θα λείψει το «VICE».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε και μία πρώτη αναφορά σε κάποια από τα projects που θα παρουσιάσει ο ΑΝΤ1 το 2019, όπως το «Football Stories» με παρουσιαστή τον Γιώργο Λέντζα, τις «Άγριες Μέλισσες» μια σειρά εποχής, που διαδραματίζεται στον θεσσαλικό κάμπο του 1958, το «Comedy Room» σε συνεργασία με το Netwix, που θα δίνει βήμα στους stand up κωμικούς της χώρας και το «Ninja Warrior» ένα νέο, δυναμικό παιχνίδι δράσης.