Ντοκιμαντέρ



«Κεντρική αγορά: Γεύσεις της πόλης»


ΕΡΤ2, 10.00
Ποιος δεν έχει ανακαλύψει μια ξένη πόλη μέσω της τοπικής αγοράς; Δέκα πόλεις – δέκα αγορές τροφίμων που σφύζουν από ζωή. Πανδαισία χρωμάτων, παλλόμενοι ήχοι, μυρωδιές, ελκυστικά προϊόντα που διεγείρουν τις πέντε αισθήσεις μας.Ωστόσο, τι πραγματικά γνωρίζουμε για τις αγορές τροφίμων;Η σειρά μάς ξεναγεί στις κεντρικές αγορές τροφίμων της Βαρκελώνης, της Βουδαπέστης, της Βιέννης, της Λυών, του Τουρίνου, της Φλωρεντίας, της Τουλούζης, του Ζάγκρεμπ, της Ρίγας και του Φράιμπουργκ. Με τη χρήση γραφικών, εξερευνά τις αγορές και ανακαλύπτει τα προϊόντα τους και τους τοπικούς παραγωγούς μέσα από μια εντελώς νέα προσέγγιση.

Ξένη σειρά



«Dark minds»
ΣΚΑΪ, 01.00
Οταν οι Αρχές αποτυγχάνουν να εξιχνιάσουν κάποιο έγκλημα, η υπόθεση μπαίνει στο συρτάρι. Στη σειρά «Dark Minds» ο συγγραφέας και δημοσιογράφος M. William Phelps και ο εγκληματολόγος John Kelly ανοίγουν ξανά τις πιο ενδιαφέρουσες άλυτες δολοφονίες και φέρνουν μια διαφορετική οπτική σε κάθε υπόθεση.

Ξένη ταινία



«Οι καλοκαιρινές διακοπές μου»


STAR, 23.50
Ενας τυπικός παράνομος της αμερικανικής μεθορίου, ο Ντράιβερ, συλλαμβάνεται από τη μεξικανική αστυνομία όταν προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο γεμάτο κλεμμένα χρήματα. Οδηγείται στην κακόφημη φυλακή «El Pueblito». Kαι ενώ κανένας δεν γνωρίζει το μέρος όπου κρατείται, τον επισκέπτεται ένας διεφθαρμένος υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας, ο οποίος τον εκβιάζει πως αν δεν του δώσει χρήματα θα τον παραδώσει στις Αρχές. Παράλληλα, ο Ντράιβερ γνωρίζεται με ένα μικρό φυλακισμένο αγόρι, το οποίο τού μαθαίνει τους κανόνες επιβίωσης στη φυλακή αλλά κρύβει ένα μεγάλο μυστικό που σύντομα θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και των δύο. Πρωταγωνιστούν οι Μελ Γκίμπσον, Μπομπ Γκάντον, Πίτερ Στορμέαρ, Κέβιν Χερνάντεζ, Ντιν Νόρις. (ΗΠΑ, 2012, 84′)

HeliosPlus