Μουντιάλ

ΕΡΤ1,21.00 ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ)
ΓΑΛΛΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ (Ζ)

Ντοκιμαντέρ

«Παραμύθι δύο πόλεων» ΕΡΤ1, 19.00
Δύο φωτογράφοι από δύο πρωτεύουσες, μία σύγχρονη και μία αρχαία, διηγούνται την ιστορία δύο πόλεων. Ο κινέζος φωτογράφος Γιου Χαΐμπο ταξιδεύει στην Καμπέρα για να γνωρίσει τη νεαρή πρωτεύουσα της Αυστραλίας, και ο αυστραλός φωτογράφος Λι Γκραντ πηγαίνει στο Πεκίνο για να γνωρίσει από κοντά την αρχαία κινεζική πρωτεύουσα. Δύο πρωτεύουσες, δύο κυβερνήσεις, δύο τόσο διαφορετικοί λαοί, που αποδεικνύεται ότι έχουν τόσα κοινά μεταξύ τους. Και δύο φωτογράφοι, οι οποίοι μέσα από τις εικόνες τους ανακαλύπτουν νέες προοπτικές για τις αδελφές πόλεις τους και για τους εαυτούς τους.

Ξένη σειρά

«Ο φάρος» ΕΡΤ3, 15.00
Η Εύα ανακαλύπτει ότι ο Μον εξαπατήθηκε από τον Νταμιάν. Αυτό που πειράζει περισσότερο τον καθηγητή όμως δεν είναι που έχασε χρήματα, αλλά ότι η Εύα τον χρησιμοποίησε για να βρεθεί με τον Ρικάρντο. Ο Μάριο προσπαθεί να πείσει την Πάτρι ότι η σχέση τους είναι μόνο φιλική, αντίθετα με ό,τι λέει ο Βίκτορ. Η Πάτρι θα τηλεφωνήσει στη Λουσία για να της πει ότι είναι έγκυος.

Ξένη ταινία

«Κώδικας τιμής» STAR, 22.00
Ο Καρλ Μπρασίρ (Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ) εγκαταλείπει την πατρική εστία αναζητώντας καλύτερη ζωή με μοναδικά εφόδια ένα αυτοσχέδιο ραδιόφωνο και τη συμβουλή του πατέρα του: «Να είσαι πάντα ο καλύτερος». Αφού καταταγεί στο Ναυτικό, θα ξεκινήσει την προσπάθεια να γίνει ο πρώτος αφροαμερικανός δύτης στην ιστορία του αμερικανικού Ναυτικού. Το πρώτο μεγάλο εμπόδιό του είναι η έντονη κόντρα του με τον Μπίλι Σάντεϊ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), τον δυναμικό εκπαιδευτή του, γνωστό τόσο για τα ηρωικά του κατορθώματα όσο και για τον αχαλίνωτο χαρακτήρα του. (ΗΠΑ, 2000, 120′)

HeliosPlus