Με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των κύριων κατοικιών μέσω των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης που οδηγούν σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και άρα μείωσης κόστους για τα νοικοκυριά, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων, υπηρεσιών και επιπλέον πλεονεκτημάτων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ».

Το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Καινοτομία του νέου προγράμματος αποτελεί η δυνατότητα που έχουν οι ιδιοκτήτες των κατοικιών να συνδυάσουν επιχορήγηση, δανεισμό ή/και ιδία κεφάλαια προκειμένου να καλύψουν το κόστος των απαιτούμενων παρεμβάσεων.

Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» χορηγεί στους δικαιούχους κίνητρα με τη μορφή επιχορήγησης και δανείου με επιδότηση επιτοκίου. Το ύψος της επιχορήγησης μπορεί να φτάσει έως και το 70% του επιλέξιμου προϋπολογισμού ενώ τα κόστη συμβούλου, ενεργειακών επιθεωρήσεων και επιπλέον μελετών που ενδέχεται να χρειαστούν, ενισχύονται με 100% επιδότηση από το πρόγραμμα πέραν του επιλέξιμου προϋπολογισμού.

Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε Φυσικά Πρόσωπα/Ιδιώτες που είναι επιλέξιμα βάσει των εισοδηματικών τους κριτηρίων (ατομικό εισόδημα έως € 40.000 ή οικογενειακό εισόδημα έως € 50.000) για κύριες κατοικίες που υφίστανται νόμιμα, δεν έχουν κριθεί κατεδαφιστέες και έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ. Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων, δύναται να ανέλθει έως και τις €25.000. Οι επισκευαστικές εργασίες που καλύπτονται από το πρόγραμμα αφορούν κυρίως σε αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση θερμομόνωσης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης/ψύξης και εγκατάσταση συστημάτων παροχής ζεστού νερού.

Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, οι ελληνικές επιχειρήσεις με αντικείμενο δραστηριότητας που σχετίζεται με επιλέξιμες εργασίες του προγράμματος, μπορούν να απευθυνθούν στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να αιτηθούν χρηματοδότηση για τα κεφάλαια που χρειάζονται για την εκτέλεση των αυξημένων παραγγελιών μέσω του προγράμματος.

Παράλληλα η Τράπεζα προσφέρει σε νέους και υφιστάμενους πελάτες της:
– Δώρο 10.000 yellows με την εκταμίευση του δανείου του εφόσον ο πελάτης είναι εγγεγραμμένο μέλος του προγράμματος επιβράβευσης yellow
– Κάλυψη πρόσθετων «πράσινων» δαπανών που δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα (π.χ. αγορά οικοσκευών υψηλής ενεργειακής κλάσης) ή υπερβαίνουν τον επιλέξιμο προϋπολογισμό, με τη χορήγηση χαμηλότοκου green καταναλωτικού ή επισκευαστικού δανείου με ευνοϊκούς όρους. Επιπλέον, αν ο πελάτης επιθυμεί να πραγματοποιήσει επιπλέον εργασίες (π.χ. αλλαγή κάγκελων, ανακαίνιση μπάνιου), δίνεται η δυνατότητα χορήγησης επιπλέον ρευστότητας για εργασίες ανακαίνισης.
– Άμεση υποστήριξη σχετικά με την παροχή διευκρινίσεων/ επίλυση αποριών και συνεχή καθοδήγηση, μέσω όλων των Καταστημάτων του Δικτύου της, στην ιστοσελίδα www.piraeusbank.gr/exoikonomisi, αλλά και της υπηρεσίας Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της Τράπεζας

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα αλλά και λήψης δανείων καταχωρούνται ηλεκτρονικά, μέσω ενιαίου πληροφοριακού συστήματος στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του προγράμματος https://exoikonomisi.ypen.gr