Με το πέρας των σπουδών στο πανεπιστήμιο, οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι επιζητούν να βρουν άμεσα μια θέση στην αγορά εργασίας. Ταυτόχρονα όμως, κάποιοι άλλοι παίρνουν την απόφαση να διευρύνουν τις σπουδές τους και να εμπλουτίζουν το βιογραφικό τους με ένα «δυνατό» μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Μάλιστα, τα χρηματοοικονομικά βρίσκονται σήμερα στην κορυφή των προτιμήσεων.

Έτσι, το Alba Graduate Business School προσφέρει ένα από τα καλύτερα μεταπτυχιακά Χρηματοοικονομικής, με ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα σπουδών που ξεχωρίζει για τις τεχνολογίες του, τις παροχές του αλλά και την επαγγελματική αποκατάσταση που εγγυάται στους απόφοιτους.
Αυτό που αναζητούν σήμερα οι σπουδαστές στα χρηματοοικονομικά είναι ναι μεν να εστιάζει στη θεωρία και τα απαραίτητα δεδομένα του κλάδου, χωρίς να υστερεί στα σύγχρονα μέσα. Το Alba ταυτίζεται με τις ανάγκες των σπουδαστών, γι’ αυτό σχεδίασε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τα πάντα. Στο πρόγραμμα MSc in Finance,
οι παραδοσιακές μέθοδοι διδασκαλίας, αλλά και οι σύγχρονες με έμφαση σε τεχνολογίες που αφορούν τον κλάδο, γίνονται ένα. Ταυτόχρονα, συζητήσεις για τα τρέχοντα γεγονότα που σχετίζονται με τον κλάδο, αλλά και συναντήσεις χάρη στις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να συναναστραφούν με κορυφαίους επιστήμονες και επαγγελματίες, ξεχωρίζουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Εκτός όμως από τις προσδοκίες του σπουδαστή, το Alba ανταποκρίνεται και στις ανάγκες της αγοράς και της εποχής. Η διαρκής ενημέρωση και ανανέωση των προγραμμάτων του από επιτροπές καθοδήγησης κερδίζει δικαίως την εμπιστοσύνη κάθε σπουδαστή, ο οποίος αποκτά γερά θεμέλια που θα τον συνοδεύσουν στη μετέπειτα επαγγελματική του πορεία.

Φυσικά, οι νέοι άνθρωποι έχουν άριστες σχέσεις με την τεχνολογία και οτιδήποτε νέο υπάρχει στην αγορά. Τα απαρχαιωμένα και κλασικά μέσα ανήκουν πια στο παρελθόν και τη θέση τους αναλαμβάνουν νέα μέσα που δίνουν τη δυνατότητα στον εργαζόμενο στον χρηματοοικονομικό κλάδο να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό, το Alba φροντίζει ώστε κάθε μάθημα να περιέχει πρακτικές εφαρμογές μέσω στατιστικών ή οικονομετρικών προγραμμάτων και φυσικά να γίνονται ανοιχτές ζωντανές συζητήσεις περί διεθνών χρηματοοικονομικών θεμάτων.

Όσοι βέβαια αποφασίσουν να ξεκινήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στο χρηματοοικονομικό πρόγραμμα του Alba το νέο ακαδημαϊκό έτος θα εκπλαγούν θετικά. Η νέα –και μοναδική στο είδος της σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στη ΝΑ Ευρώπη– αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Simulated Trading Room ή STR) είναι πραγματικότητα. Η δημιουργία του STR αποκαλύπτει μοναδικά οφέλη για τους σπουδαστές που θα έχουν την ευκαιρία να διεκπεραιώσουν έρευνες για επενδύσεις, να διαχειριστούν χαρτοφυλάκιο, ενώ ταυτόχρονα θα επωφεληθούν με προγράμματα επαγγελματικής εξέλιξης σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση CFA.

Η συνεργασία με τη CFA είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, μια και είναι το Alba είναι η μοναδική σχολή στην Ελλάδα που έχει επιτύχει τη συνεργασία και την αναγνώριση από το CFA, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για κάποια μελλοντική υποτροφία των σπουδαστών.

Τέλος, η βασική έννοια ενός σπουδαστή είναι αν οι καθηγητές και μέντορές του είναι καταξιωμένοι και κατάλληλα καταρτισμένοι, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν μία διαβεβαίωση πως το αντικείμενο που έχουν επιλέξει να υπηρετήσουν θα τους προσφέρει μία σίγουρη θέση στην αγορά εργασίας. Οι ανησυχίες αυτές εξαφανίζονται όταν βρεθούν στο Alba, αφού έρχονται σε επαφή με διεθνώς αναγνωρισμένους καθηγητές που έχουν διακριθεί για το αντικείμενό τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η εμπιστοσύνη στην επιλογή του Alba Graduate Business School εξαργυρώνεται με την άμεση ενσωμάτωση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας. Μάλιστα, 90% των αποφοίτων του προγράμματος βρήκαν δουλειά μέσα στο πρώτο τρίμηνο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Ένα τόσο μεγάλο ποσοστό σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον ακόμη και του πιο δύσπιστου.

Τελικά δεν αρκεί μόνο να βρεις το αντικείμενο των σπουδών σου και άρα το μελλοντικό σου επάγγελμα· σημασία έχει να εκπαιδευτείς σε αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τους καλύτερους. Αυτό εγγυάται το Alba Graduate Business School για όποιον θέλει να ξεχωρίσει στον τομέα των χρηματοοικονομικών!