από metereologos.gr
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018
 

Τα επίπεδα νατρίου επηρεάζουν την πνευματική μας κατάσταση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2018 09:56Σχολιάστε
Τα χαμηλά επίπεδα νατρίου στο αίμα σχετίζονται με την πνευματική εξασθένηση στους ηλικιωμένους άνδρες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Clinical Journal of the American Society of Nephrology.
Μάθετε ξένες γλώσσες και προλάβετε τη νόσο Αλτσχάιμερ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2018 09:47Σχολιάστε
Καναδική δεκαετής μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα δίγλωσσα άτομα κινδυνεύουν λιγότερο να εκδηλώσουν νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στο επιστημονικό έντυπο Neuropsychologia.
Η μητρική ηλικία επηρεάζει την πιθανότητα πρόωρου τοκετού
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2018 09:43Σχολιάστε
Οι γυναίκες που κυοφορούν μετά την ηλικία των 40 ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου τοκετού, ενώ αντιθέτως η κύηση μεταξύ 30-34 ετών συνεπάγεται μικρότερο κίνδυνο, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο PLoS One.
Η αερόβια γυμναστική βελτιώνει τα συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2018 11:04Σχολιάστε
Αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Geriatrics Society αποδεικνύει ότι η αερόβια άσκηση είναι ικανή να καθυστερήσει και να βελτιώσει τα συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ.
Μελέτη ανοίγει τον δρόμο για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2018 16:22Σχολιάστε
Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν πώς η ινσουλίνη διαπερνά το τριχοειδές ενδοθήλιο ώστε να βγει από τα αιμοφόρα αγγεία και να διεγείρει τα κύτταρα των σκελετικών μυών. Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την αντιμετώπιση της αντίστασης στην ινσουλίνη που χαρακτηρίζει τον διαβήτη τύπου 2.
Μεσογειακή διατροφή και άσκηση ενάντια στον καρκίνο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2018 14:41Σχολιάστε
Είμαστε ό,τι τρώμε ή όσο γυμναζόμαστε; Ενδεχομένως και τα δύο, αφού όλες οι τελευταίες μελέτες συγκλίνουν σε αυτό το συμπέρασμα
Ολοκληρώθηκε η πρώτη λαπαρασκοπικά υποβοηθούμενη ημιτυφλεκτομή σε παιδί
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2017 17:26Σχολιάστε
Η πρώτη λαπαρασκοπικά υποβοηθούμενη ημιτυφλεκτομή σε παιδί με νόσο του Crohn διενεργήθηκε με επιτυχία στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών από το Δρ. Νίκο Μπαλτογιάννη, Χειρουργό Παίδων, Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών και την ομάδα του.
Εννέα γονίδια δημιουργούν «χιονοστιβάδα» παχυσαρκίας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2017 10:00Σχολιάστε
Εννέα γονίδια που προάγουν την αύξηση του βάρους στα άτομα που έχουν ήδη αυξημένο Δείκτη Μάζας Σώματος, ανακάλυψαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μακ Μαστερ στον Καναδά όπως αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Human Genetics.
Ειδικά σεμινάρια για την αιμοκάθαρση στο Ερρίκος Ντυνάν
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2017 14:03Σχολιάστε
Λιγότερο από το 50% των πωλήσεων στο λιανεμπόριο τροφίμων αντιπροσωπεύουν οι οργανωμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, και αυτό παρά την σημαντική αύξηση κατά 15% που σημείωσαν οι πωλήσεις τους το 2016. Οι μικρές επιχειρήσεις τροφίμων, αν και έχουν υποστεί έντονα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, συνεχίζουν να αντέχουν, και μάλιστα το ποσοστό τους στην Ελλάδα ξεπερνά κατά πολύ το μέσο όρο των χωρών της ΕΕ.
Ελπίδες επιτυχούς κύησης για γυναίκες με ιστορικό αποβολών
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2017 12:36Σχολιάστε
Μια νέα, πρωτοποριακή εξέταση αυξάνει πλέον σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχημένης εγκυμοσύνης σε γυναίκες με ιστορικό αποβολών ή αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Γονιδιακή θεραπεία ίσως ωθήσει στην ίαση της αιμορροφιλίας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2017 12:06Σχολιάστε
Δέκα άνδρες με αιμορροφιλία που υποβλήθηκαν σε γονιδιακή θεραπεία κατάφεραν να παράγει ο οργανισμός τους παράγοντα πήξης του αίματος με αποτέλεσμα να εξαλειφθεί η ανάγκη της συνήθους θεραπευτικής αγωγής.
Ενημέρωση και δράση για την ορθολογική χρήση αντιβιοτικών
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2017 20:54Σχολιάστε
Την ανησυχητική πρωτιά της χώρας μας στην κατανάλωση αντιβιοτικών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και μάλιστα με αυξητικές τάσεις, επεσήμαναν όλοι οι ομιλητές στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για την ορθολογική χρήση των Αντιβιοτικών.
Μόνο δύο στις δέκα Ελληνίδες κάνουν τακτικά τεστ ΠΑΠ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2017 09:57Σχολιάστε
«Όχι» στο Τεστ Παπανικολάου λέει η πλειονότητα των γυναικών στην Ελλάδα, αν και η εξέταση τεκμηριωμένα συντελεί στην πρώιμη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Σύμφωνα με την Αρχοντία Πασχάλη, Κυτταρολόγο, στη χώρα μας μόνο το 20% των γυναικών υποβάλλεται τακτικά σε τεστ Παπανικολάου.
1|2|3|4|5|...27