από metereologos.gr
Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017
 

Δίκτυο κοινωνικών φαρμακείων ιδρύει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2017 14:07Σχολιάστε
Κοινωνικά φαρμακεία αρχικά στο νησί της Ρόδου και στη συνέχεια σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου πρόκειται να ιδρύσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
ΟΗΕ: Μειώθηκαν σχεδόν στο μισό οι θάνατοι από παθήσεις σχετικές με το AIDS
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2017 13:45Σχολιάστε
Ένα εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν από ασθένειες που συνδέονται με το AIDS το 2016, δηλαδή σχεδόν οι μισοί σε σχέση με το απόγειο των θανάτων το 2005, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύθηκε σήμερα, η οποία επισημαίνει «ότι επετεύχθη μια αποφασιστική στροφή».
Καλή διατροφή και γυμναστική μειώνουν τον κίνδυνο καισαρικής τομής
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2017 12:27Σχολιάστε
Η υγιεινή διατροφή και η γυμναστική κατά την κύηση δεν κάνει καλό μόνο στο αναπτυσσόμενο έμβρυο. Μειώνει επίσης την πιθανότητα καισαρικής τομής ή εκδήλωσης διαβήτη κύησης, σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο BMJ.
Ελπίδες για καλύτερη θεραπεία των δυσχρωμιών και των κηλίδων γήρανσης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2017 08:22Σχολιάστε
Οι δερματικές δυσχρωμίες καθίστανται εμφανέστερες το καλοκαίρι και θεωρούνται απόρροια του μηχανισμού παραγωγής της μελανίνης. Ευρωπαίοι ερευνητές κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τη δομή ενός από τα τρία ένζυμα που παράγουν τη μελανίνη στους ανθρώπους, δημιουργώντας ελπίδες ανάπτυξης λευκαντικών παραγόντων για την αντιμετώπιση των δυσχρωμιών.
Η χημειοθεραπεία μπορεί να ωθήσει σε εξάπλωση των καρκινικών μεταστάσεων
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2017 11:20Σχολιάστε
Η χημειοθεραπεία εκτός από τη συρρίκνωση των καρκινικών όγκων μπορεί να συντελέσει και στην εξάπλωση των καρκινικών μεταστάσεων στο σώμα, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Science Translational Medicine.
Οι γυναίκες καρκινοπαθείς ζητούν συχνότερα ψυχολογική στήριξη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2017 11:16Σχολιάστε
Ευρύ φάσμα ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών συνεχίζει να παρέχει δωρεάν για 17η χρονιά το Κέντρο Ημέρας για την Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο (Κ.Η.ΨΥ.Α.Κ.) της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Το μεγαλύτερο ποσοστό (82%) των ανθρώπων που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του ΚΗΨΥΑΚ είναι γυναίκες, ενώ οι άνδρες-ωφελούμενοι καταγράφονται σε ποσοστό 18%.
Eξατομικευμένα εμβόλια κατά του καρκίνου αλλάζουν το θεραπευτικό πεδίο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2017 11:06Σχολιάστε
Δύο νέα εξατομικευμένα εμβόλια κατά του καρκίνου ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και συντελούν σε καταπολέμηση των όγκων, όπως προκύπτει από μικρές κλινικές δοκιμές που έγινε σε ΗΠΑ και Γερμανία.
Φορητό σκανερ υπόσχεται έγκαιρη διάγνωση καρδιαγγειακών παθήσεων
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2017 14:08Σχολιάστε
Ομάδα ευρωπαίων ερευνητών ανέπτυξε μια συσκευή πολλαπλών ακτινών λέιζερ που μπορεί να «διαβάσει» ζωτικής σημασίας σημάδια της καρδιάς, όπως το σκανερ των barcode στα σούπερ μάρκετ, επιτρέποντας σε έναν γενικό γιατρό να διαγνώσει εγκαίρως κάποια καρδιακή πάθηση ακόμα και σε ασθενείς χωρίς συμπτώματα.
Τελικά ο εμμηνορροϊκός κύκλος δεν επηρεάζει τον γυναικείο εγκέφαλο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2017 14:02Σχόλια (1)
Γερμανική μελέτη έρχεται να βάλει τέλος στους μύθους που περιβάλλουν την εμμηνορρυσία καταρρίπτοντας την άποψη ότι επηρεάζει την λειτουργία του γυναικείου εγκεφάλου.
Λιγότερες πιθανότητες κύησης για τις γυναίκες που επιβίωσαν του καρκίνου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2017 12:07Σχολιάστε
Οι γυναίκες που έχουν επιβίωσει από κάποια μορφή καρκίνου έχουν 38% μικρότερη πιθανότητα να κυοφορήσουν, σύμφωνα βρετανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδειο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, στη Γενεύη.
Η μέση κατανάλωση αλκοόλ στην Ευρώπη η μεγαλύτερη παγκοσμίως
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2017 11:56Σχολιάστε
Ο μέσος Ευρωπαίος καταναλώνει δύο αλκοολούχα ποτά την ημέρα, γεγονός που αυξάνει κατά 21% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, πέρα από άλλους καρκίνους του πεπτικού συστήματος, σύμφωνα με έκθεση της United European Gastroenterology.
Ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης σχετίζεται και με περισσότερα χρόνια ζωής
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2017 11:54Σχολιάστε
Τα παιδιά με υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης είναι πιθανότερο να ζήσουν περισσότερα χρόνια, καθώς έχουν μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν από καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνο λόγω καπνίσματος, πνευμονοπάθειες και άνοια, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal.
Η φυτική πρωτεΐνη προστατεύει τις γυναίκες από την πρόωρη εμμηνόπαυση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2017 15:26Σχολιάστε
Η αυξημένη κατανάλωση φυτικής πρωτεΐνης φαίνεται να προστατεύει τις γυναίκες από την πρόωρη εμμηνόπαυση και να παρατείνει την αναπαραγωγική τους λειτουργία, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.
Ανακαλύφθηκαν γονιδία που αυξάνουν τον κίνδυνο νόσου Αλτσχάιμερ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2017 12:44Σχολιάστε
Πολλά γονίδια που σχετίζονται με την όψιμη απαρχή της νόσου Αλτσχάιμερ εκφράζονται στα μυελοειδή κύτταρα και ρυθμίζονται από μια μοναδική πρωτεΐνη, σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής Icahn που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Nature Neuroscience.
Πυκνώνουν οι καταγγελίες για σοβαρές παρενέργειες καλλυντικών προϊόντων
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2017 11:51Σχολιάστε
Υπερδιπλασιασμό των καταγγελιών από γιατρούς και καταναλωτές για παρενέργειες καλλυντικών προϊόντων καταγράφει αμερικανική μελέτη για το χρονικό διάστημα 2015-2016 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Internal Medicine.
1|2|3|4|5|...27