από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Απριλίου 2018
 

Η κατάθλιψη της μητέρας επηρεάζει αρνητικά το IQ του παιδιού
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2018 10:00Σχολιάστε
Η κατάθλιψη της μητέρας δεν είναι ένα θέμα που βασανίζει μόνο την ίδια, αλλά έχει επιπτώσεις και στο παιδί της, το οποίο κινδυνεύει με χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης (IQ) έως την εφηβεία του, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Κίνδυνος χολολιθίασης για τους ασθενείς με νόσο Crohn
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2018 11:11Σχολιάστε
Υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης λίθων στη χολή αντιμετωπίζουν όσοι πάσχουν από νόσο του Crohn. Πιο ευάλωτοι είναι εκείνοι τους οποίους η νόσος έχει επηρεάσει τον ειλεό, δηλαδή τα κατώτερα τρία πέμπτα του λεπτού εντέρου.
Δεν είναι απαραίτητη για όλους η δια βίου λήψη θυροξίνης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2018 11:16Σχολιάστε
Απάντηση στο ερώτημα πότε διακόπτεται η χορήγηση θυροξίνης σε ασθενή με υποθυρεοειδισμό δίνει ελληνική μελέτη που παρουσιάστηκε στο πρόφατο συνέδριο της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.
Επιδείνωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης τη Άνοιξη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2018 09:56Σχολιάστε
Η άνοιξη θεωρείται η εποχή της ανανέωσης και της αισιοδοξίας. Ωστόσο, αλλεπάλληλες μελέτες έχουν καταδείξει ένταση των συμπτωμάτων της μείζονoς κατάθλιψης στη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, με σημαντική αύξηση στις παρα-αυτοκτονικές συμπεριφορές, στις απόπειρες αλλά και στις αυτοχειρίες.
Το αλκοόλ προκαλεί αύξηση των καρδιακών παλμών
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2018 08:36Σχολιάστε
Μπορεί να νομίζετε ότι ένα ποτήρι κρασί ή οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό σας προσφέρει χαλάρωση από τα άγχη της ημέρας, αλλά στην πραγματικότητα προκαλεί αύξηση των καρδιακών παλμών. Και όσο πίνετε, τόσο η καρδιά σας χτυπάει ταχύτερα, υποστηρίζουν γερμανοί ερευνητές.
Τα αιθέρια έλαια ύποπτα για εκδήλωση γυναικομαστίας στα αγόρια
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2018 09:00Σχολιάστε
Τα αγόρια που εκτίθενται τακτικά σε αιθέρια έλαια, όπως η λεβάντα, ο ευκάλυπτος, το χαμομήλι και η μέντα, ενδεχομένως να διατρέχουν κίνδυνο εκδήλωσης γυναικομαστίας, σύμφωνα με νέα μελέτη που παρουσιάζεται, σήμερα, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας στο Σικάγο.
Η βιταμίνη D ασπίδα προστασίας από τον καρκίνο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2018 12:03Σχολιάστε
Tα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό ενδεχομένως να μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BMJ.
Η ανεπάρκεια ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο νόσου Αλτσχάιμερ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2018 09:13Σχολιάστε
Οι ηλικιωμένοι που νιώθουν υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουν επιβλαβείς πλάκες β-αμυλοειδούς στον εγκέφαλο, χαρακτηριστική ένδειξη της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Neurology.
Πάνω απο 500 γονίδια σχετίζονται με την διανοητική ικανότητα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2018 08:58Σχολιάστε
Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια Εδιμβούργου, Σαουθάμπτον και Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο δρα Ντέηβιντ Χιλ διεξήγαγαν μια έρευνα που αφορά την ανθρώπινη νοημοσύνη
Νέα καρδιακή αντλία μειώνει τουυς θρόμβους και το εγκεφαλικό επεισόδιο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2018 09:20Σχολιάστε
Μια νέου τύπου καρδιακή αντλία μειώνει τον κίνδυνο θρόμβων αίματο και εγκεφαλικού επεισοδίου σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine και παρουσιάστηκαν χθες Κυριακή στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας στο Ορλάντο.
Φυσικό συστατικό εμποδίζει την εξάπλωση των ιών [Βίντεο]
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2018 10:30Σχολιάστε
Το μυστικό για την αναχαίτιση της εξάπλωσης των ιών στον ανθρώπινο οργανισμό ενδεχομένως να κρύβεται στο κόκκινο κρασί και την σοκολάτα, υποστηρίζουν ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κάνσας.
1|2|3|4|5|...27