Η ελληνική εφαρμογή Let’s ΠΑΠ για την υγεία της γυναίκας παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακο στο 9ο Greece Race for the Cure®.
Το κοινό είχε την ευκαιρία να παίξει με το application και μέσα από το ελκυστικό και πλούσιο σε πληροφορία μενού του να ενημερωθεί για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του ιού HPV.

Στο Let’s ΠΑΠ κάθε γυναίκα μπορεί να καταγράψει τον κύκλο της και η εφαρμογή θα την ενημερώνει για την αναμενόμενη ημερομηνία της επόμενης περιόδου και τις ημέρες ωορρηξίας. Επίσης, από το ημερολόγιο της εφαρμογής δίνεται η δυνατότητα σημείωσης της κατάσταση κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών (ροή αίματος, πόνος και διάθεση), ενώ το Let’s ΠΑΠ με τη σειρά του θα προτείνει συμβουλές διατροφής που σχετίζονται με την κατάσταση και θα ανακουφήσουν.

Η εφαρμογή υπενθυμίζει με σχετικό reminder τα ραντεβού με τους γιατρούς. Τέλος, από τη Βιβλιοθήκη που θα ανανεώνεται συνεχώς, θα μπορούν να ενημερώνονται οι χρήστριες για μια σειρά θεμάτων όπως η διατροφή και η άσκηση από επαγγελματίες του χώρου.

Οι γυναίκες κατεβάζοντας την εφαρμογή είτε στο κινητό τους, είτε στο tablet και ολοκληρώνοντας με επιτυχία τα διαδραστικά μαθήματα μπορούν να κερδίσουν δωρεάν εξετάσεις Thin Prep Pap Test – το καινοτόμο διαγνωστικό τεστ που αποτελεί εξέλιξη του κλασσικού τεστ Παπανικολάου.

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό είναι απλή: Ολοκληρώνοντας τα διαδραστικά μαθήματα θα εμφανιστεί ένας κωδικός τον οποίο θα πρέπει να στείλουν με μήνυμα στη σελίδα του Letspap στο Facebook (Letspap Facebook Page: @letspap)

Να σημειωθεί ότι το νέο application Let’s ΠΑΠ έχει δημιουργηθεί από την φαρμακευτική εταιρία AENORASIS με την επιστημονική στήριξη της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Ομάδας Μελετών Παθολογίας Τραχήλου (HeCPA Group).